Η Κομισιόν διευκρινίζει ότι δεν υφίσταται ξεχωριστή παραγγελία της Γερμανίας από την Pfizer - Βiontech

Η Κομισιόν διευκρινίζει ότι δεν υφίσταται ξεχωριστή παραγγελία της Γερμανίας από την Pfizer - Βiontech

Η Κομισιόν διευκρίνισε σήμερα ότι οι υποτιθέμενες συζητήσεις της Γερμανίας με την Pfizer - Biontech για 30 εκ. δόσεις εμβολίων, που έχουν αναφερθεί σε μερίδα του Τύπου, αποτελούν μέρος της ήδη ανακοινωθείσας διαπραγμάτευσης της Κομισιόν για 100 εκ. επιπλέον δόσεις από την εν λόγω εταιρεία και όχι ξεχωριστή διακρατική διαπραγμάτευση κράτους μέλους με την εταιρεία.

Συγκεκριμένα ο αρμόδιος εκπρόσωπος της Κομισιόν Στέφαν Ντε Κέισμακερ ξεκαθάρισε ότι η εν λόγω κατανομή, αποτελεί τμήμα των επιπλέον 100 εκ. δόσεων (πέραν των αρχικών 200 εκ.) που η Κομισιόν ξεκίνησε τις προηγούμενες εβδομάδες.

Τόσο ο ίδιος όσο και ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Έρικ Μάμερ τόνισαν ότι η κοινή διαπραγμάτευση επιλέθχηκε (από τους 27 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων) ακριβώς για να αποφευχθούν παράλληλες, ή ταυτόχρονες διαπραγματεύσεις μεμονωμένων κρατών.

Ως εκ τούτου η Κομισιόν διευκρινίζει εκ νέου ότι ξεχωριστή διαπραγμάτευση ή παραγγελία της Γερμανίας από την Pfizer  - Βiontech δεν υφίσταται.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Καθ΄οδόν προς το Κίεβο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Καθ΄οδόν προς το Κίεβο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Καθ΄οδόν προς το Κίεβο είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης για επίσκεψη εργασίας ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία.