ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΟΥΣΙΟΣ για Κορωνοϊο: Η Κύπρος είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με άλλες χώρες

ΚΟΥΣΙΟΣ για Κορωνοϊο: Η Κύπρος είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με άλλες χώρες

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε την Τρίτη το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίασης της διυπουργικής επιτροπής για την πανδημία του κορωνοϊού, κατά την οποία συζητήθηκαν και αξιολογήθηκαν οι απόψεις της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ο Κυβερνητικός Εκπροσώπος κ. Κυριάκος Ι. Κούσιος.

Κατά τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα λήψης περαιτέρω μέτρων, με στόχο την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, όπως ήταν οι ομόφωνες απόψεις των μελών της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας που ταυτόχρονα αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι η Κύπρος είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με άλλες χώρες, ειδικότερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως καταδεικνύουν και οι σχετικοί συγκριτικοί πίνακες επιδημιολογικών δεδομένων και δεικτών.

Ο Υπουργός Υγείας ανέλαβε να προβεί σε λεπτομερή επεξεργασία των νέων μέτρων, ενώ, παράλληλα, ο Υπουργός Οικονομικών και η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανέλαβαν να μελετήσουν και να αξιολογήσουν τα προτεινόμενα μέτρα σε σχέση με τις οικονομικές επιπτώσεις καθώς και με την ανάγκη στήριξης των ατόμων και επιχειρήσεων που θα επηρεαστούν από τα μέτρα αυτά.

Κρίθηκε, ως εκ τούτου, αναγκαίο να αναβληθεί η προγραμματισμένη για αύριο συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, για την Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, ούτως ώστε να δοθεί ικανοποιητικός χρόνος στους αρμόδιους Υπουργούς να ολοκληρώσουν τους σχεδιασμούς και τις αναγκαίες μελέτες.

Τόσο τα νέα μέτρα που θα ληφθούν όσο και οι προτάσεις του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, θα ανακοινωθούν μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, στις 8 Ιανουαρίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top