ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τερματισμό ενεργειών αδειοδότησης ασφαλτικής μονάδας στο Μιτσερό ζητούν οι επηρεαζόμενες περιοχές

Τερματισμό ενεργειών αδειοδότησης ασφαλτικής μονάδας στο Μιτσερό ζητούν οι επηρεαζόμενες περιοχές

Διακοπή της παρούσας περιβαλλοντικής μελέτης και επανακαθορισμό των περιεχομένων της, ώστε να περιλαμβάνει την πλήρη διερεύνηση και διαλεύκανση της προβληματικής κατάστασης που λειτουργεί η ασφαλτική μονάδα, ζητούν τα επηρεαζόμενα Κοινοτικά Συμβούλια που γειτνιάζουν με το Μιτσερό, όπου με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα γίνει μετεγκατάσταση της ασφαλτικής μονάδας από το Τσέρι στο Μιτσερό.


Σε σημερινή ανακοίνωσή τους, τα επηρεαζόμενα Κοινοτικά Συμβούλια αναφέρουν πως μόνο αν αποδεδειγμένα λυθούν τα προβλήματα αυτά, οι Κοινότητες θα μπορούσαν να συζητήσουν την μετεγκατάσταση της ασφαλτικής μονάδας στην περιοχή τους.

Παράλληλα, ζητούν έναρξη της νενομισμένης ολοκληρωμένης μελέτης χωροθέτησης, η οποία με διαφανή και ξεκάθαρα κριτήρια θα εξετάσει πολλούς πιθανούς χώρους πριν προτείνει τον πιο κατάλληλο για την μετεγκατάσταση, για τον οποίο θα πραγματοποιηθεί η αναλυτική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Επιπλέον, καλούν την κυβέρνηση σε τερματισμό οποιονδήποτε ενεργειών αδειοδότησης της μονάδας στο Μιτσερό, πριν να ικανοποιηθούν τα όσα ζητούν.

Εξάλλου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση σχετικές επιστολές έχουν σταλεί και στους αρμόδιους Υπουργούς Γεωργίας και Εσωτερικών.

Όπως σημειώνουν, η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει υποχρέωση να προστατεύσει τα δικαιώματα των κατοίκων της, καθώς επίσης την ασφάλεια και υγεία τους, που κάτω από τις περιστάσεις κρίνουν ότι απειλείται.

Εκφράζουν την ετοιμότητα να κάνουν χρήση όλων των νόμιμων μέσων κοινωνικής και νομικής μάχης, για την επαναφορά του θέματος στην σωστή του βάση.

Οι επηρεαζόμενες περιοχές, που γειτνιάζουν με το Μιτσερό είναι η Κάτω Μονή, η Αγροκηπιά, το Μένοικο, ο Άγιος Ιωάννης, η Αρεδιού και η Ορούντα.

Τον Μάρτιο του 2020 το Κοινοτικό Συμβούλιο Μιτσερού  πληροφορήθηκε την  μετακίνηση εργοστασίου ασφάλτου από την βιομηχανική περιοχή Τσερίου στην περιοχή Μιτσερού. Σημειώνεται, αναφέρουν στην ανακοίνωση, πως το συγκεκριμένο εργοστάσιο ασφάλτου βρισκόταν στο επίκεντρο των διαμαρτυριών των κατοίκων και των τοπικών αρχών των Δήμων και Κοινοτήτων της περιοχής λειτουργίας του, για έντονη και επικίνδυνη για την υγεία όχληση από οσμές/ αέριες εκπομπές. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top