ΔΙΕΘΝΗ

Επιστολή μυστήριο Τραμπ σε Μπάιντεν: Γενναιόδωρη σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ

Επιστολή μυστήριο Τραμπ σε Μπάιντεν: Γενναιόδωρη σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν το μόνο που αποκάλυψε είναι ότι η επιστολή του Ντόναλντ Τραμπ είναι πολύ γενναιόδωρη

Μία επιστολή του απερχόμενου Ντόναλντ Τραμπ στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, το περιεχόμενο της οποίας δεν έχει αποκαλυφθεί έχει προκαλέσει πολλά σχόλια, ενώ τα αμερικανικά δίκτυα προσπαθούν να αποκαλύψουν τι μπορεί να γράφει.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν το μόνο που αποκάλυψε είναι ότι η επιστολή είναι πολύ γενναιόδωρη. «Ο πρόεδρος έγραψε μία πολύ γενναιόδωρη επιστολή» δήλωσε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο. «Επειδή ήταν ιδιωτική, δεν θα μιλήσω γι' αυτή πριν μιλήσω με τον ίδιο, αλλά ήταν γενναιόδωρη», προσέθεσε.
Υπενθυμίζεται ο Ντόναλντ Τραμπ δεν παραβρέθηκε στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν και ουσιαστικά η συγκεκριμένη επιστολή είναι η μοναδική προσωπική επαφή των δύο ανδρών μετά το αποτέλεσμα των εκλογών των ΗΠΑ.

Ο Μπάιντεν αίρει τους φραγμούς του Ντόναλντ Τραμπ στους μετανάστες


Ο Δημοκρατικός νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέγραψε χθες Τετάρτη, 20 Iανουαρίου, μισή ντουζίνα εκτελεστικά διατάγματα με τα οποία καταργούνται σκληρές πολιτικές του προκατόχου του ως προς το ζήτημα της μετανάστευσης, ωστόσο ειδικοί σημειώνουν πως θα χρειαστούν μήνες, αν όχι περισσότερο, για να αρθούν οι φραγμοί που επιβλήθηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια.


Μερικές ώρες μετά την ορκωμοσία του, ερχόμενος σε καθαρή ρήξη με τον Ρεπουμπλικάνο που διαδέχθηκε, ο Τζο Μπάιντεν έστειλε επίσης στο Κογκρέσο σχέδιο νόμου που ανοίγει τον δρόμο ώστε να αποκτήσουν την αμερικανική υπηκοότητα εκατομμύρια μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα παράτυπα.
εκτελεστικά διατάγματα συμπεριλαμβάνουν: την άμεση άρση των ταξιδιωτικών απαγορεύσεων που είχαν επιβληθεί σε 13 χώρες, με κατά πλειονότητα μουσουλμανικό πληθυσμό, αρκετές στην Αφρική· τον τερματισμό της οικοδόμησης τείχους στα σύνορα με το Μεξικό· και την άρση της απαγόρευσης να συμπεριλαμβάνονται οι παράτυποι μετανάστες στις απογραφές πληθυσμού με τις οποίες ορίζονται οι εκλογικές περιφέρειες.


Στη Γερουσία οι λεπτομέρειες της δίκης του Ντόναλντ Τραμπ


Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα αφήσει το μηχανισμό της διαδικασίας για τη δίκη του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Γερουσία, όπως δήλωσε χθες, Τετάρτη, η υπεύθυνη Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι.


«Είμαστε σίγουροι ότι στη Γερουσία (…) μπορούν να εκπληρώσουν το συνταγματικό τους καθήκον, ενώ παράλληλα θα συνεχίζουν να εργάζονται για τον αμερικανικό λαό», δήλωσε η Ψάκη στους δημοσιογράφους στη διάρκεια ενημέρωσης στο Λευκό Οίκο.

«Ο πρόεδρος θα αφήσει το μηχανισμό, την επιλογή του χρόνου και άλλες λεπτομέρειες για το πώς θα προχωρήσει το Κογκρέσο με την παραπομπή σε αυτούς τους γερουσιαστές», δήλωσε η ίδια.


Ο Δημοκρατικός Μπάιντεν ορκίστηκε χθες, Τετάρτη, μία εβδομάδα μετά τη δεύτερη δικαστική παραπομπή του Τραμπ στη Γερουσία από τη Βουλή των Αντιπροσώπων με την κατηγορία ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ υποκίνησε εξέγερση με την αιματηρή εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.
Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι δεν έχει ακόμη αποστείλει τη διάταξη της παραπομπής του Τραμπ στη Γερουσία. Σύμφωνα με τον κανονισμό της Γερουσίας, η δίκη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ θα αρχίσει την επόμενη ημέρα μετά την επίσημη αποστολή της διάταξης παραπομπής.
Ο Τριντό ο πρώτος ξένος ηγέτης με τον οποίο θα επικοινωνήσει ο Μπάιντεν

Ο Δημοκρατικός νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα έχει αύριο, Παρασκευή, 22 Iανουαρίου, τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό, την πρώτη του επαφή με ξένο ηγέτη αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, ανακοίνωσε την Τετάρτη η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η Τζεν Ψάκι. Οι δύο ηγέτες «ασφαλώς θα συζητήσουν για τις πολύ σημαντικές σχέσεις» των ΗΠΑ και του Καναδά καθώς και «για την απόφαση σχετικά με τον πετρελαιαγωγό Keystone XL», πρόσθεσε.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top