ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Ο δύσκολος Φεβρουάριος - SMS, κέρφιου και χαλαρώσεις με σταγονόμετρο

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Ο δύσκολος Φεβρουάριος - SMS, κέρφιου και χαλαρώσεις με σταγονόμετρο

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων των μελών της επιστημονικής ομάδας με σκοπό και στόχο την εξεύρεση της μαγικής φόρμουλας των χαλαρώσεων Φεβρουαρίου.

Άλλωστε η χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας κατέδειξε αυτό που είχαμε παρατηρήσει και τις προηγούμενες ημέρες. Δηλαδή μια μείωση στα ημερήσια περιστατικά αλλά με τις νοσηλείες να συνεχίζουν σε ανησυχητικά υψηλά επίπεδα.

Η συμβουλευτική ομάδα προσπαθεί να κρατήσει σιγή ιχθύος για τα όποια σενάρια τέθηκαν επί τάπητος διευκρινίζοντας πως ακόμη είναι πολύ νωρίς για να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία. Παρ’όλα αυτά ξετυλίγοντας το κουβάρι και λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους από την έναρξη της πανδημίας (δηλώσεις, προηγούμενο lockdown, καιρικές συνθήκες, οικονομία, επιδημιολογική εικόνα) και προσθέτοντας πληροφορίες του ThemaOnline ίσως η πρόβλεψη να γίνεται ελαφρώς ευκολότερη.

Τα μέτωπα αρκετά με σοβαρότερο εξ’αυτών την ανάγκη εξισορρόπησης του επιδημιολογικού φορτίου και της αποφόρτισης των νοσηλευτηρίων να έρχεται αναπόφευκτα σε ‘σύγκρουση’ με την Οικονομία που μοιάζει να ασφικτυά ενώ για πρώτη φορά αναφέρεται πως μέλη της επιστημονικής ομάδας θα προτιμούσαν να γνωρίζουν το... μέχρι που φτάνει η τσέπη μας ούτως ώστε να μπορούν να ζυγίσουν αν τα μέτρα που τίθενται στις ασκήσεις επί χάρτου μπορούν να έχουν πρακτική εφαρμογή.

Η πρώτη φάση αναμένεται από αργή μέχρι... βασανιστική για όσους περιμένουν μεγάλες διαφοροποιήσεις και αυτό διότι υπάρχει διάχυτη ανησυχία για νέο πισωγύρισμα. Η πίεση των νοσηλευτηρίων σε ΜΑΦ και ΜΕΘ δεν επιτρέπει λάθη και γι’αυτό θα δοθεί αρχικά προτεραιότητα σε τομείς που βοηθούν ουσιωδώς αλλά δεν απαιτούν συνωστισμό και συναθροίσεις αφού το κλειδί της βελτίωσης εντοπίζεται εκεί.

Το θέμα των σχολείων έρχεται εκ νέου σε συνάρτηση με τα οικονομικά δεδομένα αφού με κλιμακωτή επιστροφή και άνοιγμα αρχικά μόνο της Γ’ Λυκείου προϋποθέτει κονδύλια γονέων και κηδεμόνων που θα πρέπει να μένουν σπίτι προσέχοντας τα παιδιά τους ενώ αρκετός λόγος γίνεται και για την αφαίρεση του SMS παρά το γεγονός ότι -σε πρώτη τουλάχιστον φάση- το κέρφιου θα παραμείνει ως έχει.

Η εβδομάδα που διανύουμε θεωρείται καθοριστική αν και όπως διαμηνύεται δεν αναμένεται ουσιαστική βελτίωση της εικόνας των νοσηλευτηρίων μέχρι το τέλος του μήνα. Με το βλέμμα... στο Μάρτιο και την ελπίδα η χαμηλή διασπορά να διαδεχθεί τη βελτίωση του καιρού ούτως ώστε σε συνάρτηση με τον εμβολιασμό να μας φέρει πιο κοντά στην κανονικότητα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top