ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρνείται ότι έλαβε τιμητική αμοιβή η Ερευνητική Επιτροπή για τις Πολιτογραφήσεις

Αρνείται ότι έλαβε τιμητική αμοιβή η Ερευνητική Επιτροπή για τις Πολιτογραφήσεις

Την απόφαση να αποποιηθεί οποιασδήποτε αποζημίωσης τιμητικής η άλλως έλαβε χθες Τρίτη η Ερευνητική Επιτροπή των Κατ’ Εξαίρεση Πολιτογραφήσεων Αλλοδαπών Επενδυτών και Επιχειρηματιών, η οποία για την εν λόγω απόφαση ενημέρωσε προφορικά την ίδια ημέρα τον Γενικό Εισαγγελέα.

 
Σε σημερινή ανακοίνωση η Ερευνητική Επιτροπή, η οποία συστάθηκε κατόπιν διαταγμάτων του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, με ημερομηνίες 07.09.2020, 14.10.2020 και 1.12.2020, αναφέρει ότι «ουδέποτε ζήτησε η ίδια αύξηση της τιμητικής αποζημίωση πέραν του ποσού των 10.000 ευρώ ανά μέλος για ολόκληρη τη θητεία της και δεν έχει πληρωθεί μέχρι σήμερα οτιδήποτε».
 
«Οποιοδήποτε ποσό έχει εγκριθεί ως τιμητική αποζημίωση έγινε με πρωτοβουλία του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας», προσθέτει.
 
 
Η Ερευνητική Επιτροπή των Κατ’ Εξαίρεση Πολιτογραφήσεων Αλλοδαπών Επενδυτών και Επιχειρηματιών αναφέρει ότι «από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της εργάζεται απερίσπαστα και με απόλυτη αφοσίωση στο  καθήκον που της ανατέθηκε από το Γενικό Εισαγγελέα σε μια, ιδιαζόντως κρίσιμη, περίοδο για την Κυπριακή Δημοκρατία».
 
Προσθέτει ότι αντιλαμβάνεται το καθήκον αυτό ως αμερόληπτη, ανεξάρτητη, αντικειμενική και πλήρη κάλυψη των όρων εντολής της.
 
Ενόψει τούτου, η Ερευνητική Επιτροπή τονίζει πως «δεν είναι δυνατό να ανεχθεί τον περισπασμό που της προκαλεί η προσπάθεια διασυρμού της για θέματα που σχετίζονται με την τιμητική της αποζημίωση ή/και για οποιονδήποτε άλλο λόγο σχετιζόμενο με τα μέλη της».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top