Αρνείται ότι έλαβε τιμητική αμοιβή η Ερευνητική Επιτροπή για τις Πολιτογραφήσεις

Αρνείται ότι έλαβε τιμητική αμοιβή η Ερευνητική Επιτροπή για τις Πολιτογραφήσεις

Την απόφαση να αποποιηθεί οποιασδήποτε αποζημίωσης τιμητικής η άλλως έλαβε χθες Τρίτη η Ερευνητική Επιτροπή των Κατ’ Εξαίρεση Πολιτογραφήσεων Αλλοδαπών Επενδυτών και Επιχειρηματιών, η οποία για την εν λόγω απόφαση ενημέρωσε προφορικά την ίδια ημέρα τον Γενικό Εισαγγελέα.

 
Σε σημερινή ανακοίνωση η Ερευνητική Επιτροπή, η οποία συστάθηκε κατόπιν διαταγμάτων του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, με ημερομηνίες 07.09.2020, 14.10.2020 και 1.12.2020, αναφέρει ότι «ουδέποτε ζήτησε η ίδια αύξηση της τιμητικής αποζημίωση πέραν του ποσού των 10.000 ευρώ ανά μέλος για ολόκληρη τη θητεία της και δεν έχει πληρωθεί μέχρι σήμερα οτιδήποτε».
 
«Οποιοδήποτε ποσό έχει εγκριθεί ως τιμητική αποζημίωση έγινε με πρωτοβουλία του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας», προσθέτει.
 
 
Η Ερευνητική Επιτροπή των Κατ’ Εξαίρεση Πολιτογραφήσεων Αλλοδαπών Επενδυτών και Επιχειρηματιών αναφέρει ότι «από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της εργάζεται απερίσπαστα και με απόλυτη αφοσίωση στο  καθήκον που της ανατέθηκε από το Γενικό Εισαγγελέα σε μια, ιδιαζόντως κρίσιμη, περίοδο για την Κυπριακή Δημοκρατία».
 
Προσθέτει ότι αντιλαμβάνεται το καθήκον αυτό ως αμερόληπτη, ανεξάρτητη, αντικειμενική και πλήρη κάλυψη των όρων εντολής της.
 
Ενόψει τούτου, η Ερευνητική Επιτροπή τονίζει πως «δεν είναι δυνατό να ανεχθεί τον περισπασμό που της προκαλεί η προσπάθεια διασυρμού της για θέματα που σχετίζονται με την τιμητική της αποζημίωση ή/και για οποιονδήποτε άλλο λόγο σχετιζόμενο με τα μέλη της».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ιδού οι χορηγίες που έλαβαν τα κόμματα και τα υπουργεία για το 2025 - Στη δημοσιότητα τα ποσά

Ιδού οι χορηγίες που έλαβαν τα κόμματα και τα υπουργεία για το 2025 - Στη δημοσιότητα τα ποσά

Τις χορηγίες και κατά χάριν δωρεές του κράτους για το 2025 δημοσίευσε τη Δευτέρα το Γενικό Λογιστήριο, εφαρμόζοντας, όπως αναφέρει, τις πρόνοιες του περί της Λογιστικής και Δημοσιονομικής Διαχείρισης και Χρηματοοικονομικού Ελέγχου της Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE