ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δωρεάν rapid tests μόνο για εργαζόμενους που επιστρέφουν 1η Φεβρουαρίου; - Τι θα ισχύσει από αύριο Πέμπτη 28/1

Δωρεάν rapid tests μόνο για εργαζόμενους που επιστρέφουν 1η Φεβρουαρίου; - Τι θα ισχύσει από αύριο Πέμπτη 28/1

Το αναμενόμενο άνοιγμα του λιανικού εμπορίου -που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα ανακοινωθεί δια στόματος του υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου στις 12:30μ.μ- θα φέρει πίσω στη δουλειά πέραν των 60.000 εργαζομένων.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του ThemaOnline, πρόθεση και σκοπός της επιστημονικής ομάδας αλλά και του Υπουργείου Υγείας είναι αυτή η μεγάλη μερίδα κόσμου να προβεί σε εργαστηριακό έλεγχο πριν την επιστροφή της στο χώρο εργασίας την 1η Φεβρουαρίου.

Το πλάνο αφορά το τετραήμερο 28/1 με 31/1 (Πέμπτη με Κυριακή) και ως εκ τούτου οι μονάδες δειγματοληψίας παγκύπρια θα αυξηθούν σε 40. Το δείγμα των 60.000 (που μεταφράζεται σε 15.000 τεστ ημερησίως) θα επικεντρωθεί σε αυτά τα άτομα που θα υποχρεούνται να παρουσιάσουν -εάν και εφόσον τους ζητηθεί- αρνητικό τεστ 7 ημερών.

Φυσικά όπως διευκρινίζεται αρχικά, δεν πρόκειται να απαγορευτεί ή να αρνηθεί μονάδα δειγματοληψίας το τεστ σε άτομα που δεν υπάγονται στην προαναφερθείσα ομάδα -ακόμα και αν ο πολίτης που επιθυμεί να εξεταστεί δε φέρει συμπτώματα- όμως μέσω των ανακοινώσεων θα προσπαθήσουν να καταστήσουν σαφές ότι -ειδικά- για το επόμενο τετραήμερο -που μεσολαβεί μέχρι το άνοιγμα των καταστημάτων- ο στόχος είναι το δείγμα να επικεντρωθεί σε εργαζόμενους που επιστρέφουν στη δουλειά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top