ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΓΡΙΕΨΕ η Λίβερπουλ και θύμισε ποια είναι η πρωταθλήτρια!

ΑΓΡΙΕΨΕ η Λίβερπουλ και θύμισε ποια είναι η πρωταθλήτρια!

Μετά από πέντε ματς χωρίς νίκη, τα «κανόνια» της Λίβερπουλ ξεμπούκωσαν. Η ομάδα του Κλοπ καθάρισε 2-1 την Τότεναμ και μπήκε ξανά στο κόλπο για το πρωτάθλημα.

Πέντε ματς χωρίς νίκη και τέσσερα παιχνίδια χωρίς γκολ ήταν πάρα πολλά για τη Λίβερπουλ που σε ένα καθοριστικό ματς απέναντι στην Τότεναμ έδειξαν ότι δεν τους ξεγράφεις.

Η ομάδα του Κλοπ έκανε επίδειξη δύναμης στο Λονδίνο, καθάρισε τους Λονδρέζους με 3-1 και έφτασε στους 37 βαθμούς, στο -4 πλέον από την κορυφή και την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι.

Πρωταγωνιστής για τους πρωταθλητές ο Μανέ με γκολ και ασίστ, βρήκαν δίχτυα Σαλάχ και Αλεξάντερ –Άρνολντ.

Το ματς

Το ξεκίνημα ήταν εντυπωσιακό με τις δύο ομάδες να βγάζουν από μία φάση έκαστη στο πρώτο τρίλεπτο. Αρχικά στο 2ο λεπτό ο Μανέ πάτησε περιοχή, αλλά του σουτ του έφυγε πάνω από το δοκάρι του Γιορίς, ενώ στο 3’ ο Σον βρήκε δίχτυα, αλλά ο VAR είχε άλλη άποψη, ακυρώνοντας το γκολ του ως οφσάιντ, μιας και ήταν για χιλιοστά εκτεθειμένος.

Ο ρυθμός του ματς έπεσε μετά το καλό πρώτο πεντάλεπτο, με τη Λίβερπουλ πάντως να αγγίζει το γκολ στο 24’. Ο Σαλάχ συνδυάστηκε μαγικά με τον Μανέ, ο Σενεγαλέζος έκανε την προβολή μέσα από την μικρή περιοχή, αλλά ενστικτωδώς ο Γιορίς έσωσε τους «σπερς».

Αυτό ήταν το παιχνίδι της Λίβερπουλ σε όλο το πρώτο μέρος, με τον Μανέ πάντα πρωταγωνιστή. Σε μία ακόμα φάση καρμπόν των «κόκκινων» ο Φιρμίνο αυτή τη φορά έκοψε στα δύο την άμυνα των γηπεδούχων, αλλά και πάλι ο Γιορίς αντέδρασε σωστά και είπε «όχι» στον Σενεγαλέζο.

Ωστόσο, το γκολ της Λίβερπουλ ήρθε όταν άλλαξαν οι ρόλοι. Ο Μανέ που βγήκε και πάλι στην πλάτη της άμυνας της Τότεναμ στις καθυστερήσεις, επέλεξε να στρώσει τον Φιρμίνο που ήρθε από πίσω για να γράψει προ κενής εστίας το 1-0 για την ομάδα του Κλοπ.

Το γκολ άκρως σημαντικό για τους πρωταθλητές, που ξόρκισαν το κακό και επιτέλους βρήκαν δίχτυα μετά από τέσσερα ματς αφλογιστίας στο πρωτάθλημα.

Το ξεκίνημα της επανάληψης ήταν… τρελό. Η Λίβερπουλ χάνει στο 46’ τεράστια ευκαιρία με τον Σαλάχ, αλλά ένα λεπτό αργότερα φτάνει και σε δεύτερο τέρμα, όταν ο Γιορίς έδιωξε ασταθώς το σουτ του Μανέ, με τον Αλεξάντερ-Άρνολντ να έρχεται τρένο από πίσω για να γράψει το 2-0.

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των φιλοξενούμενων, τα «σπιρούνια» μείωσαν και μπήκαν πάλι στο ματς. Στο 49′ ο Χόιμπιεργκ έπιασε φοβερό κεραυνό έξω από την περιοχή, εκτέλεσε τον Άλισον για να μειώσει σε 1-2.

Η Λίβερπουλ βρήκε δίχτυα και τρίτη φορά στο ματς στο 56’ με τον Σαλάχ, αλλά μετά από έλεγχο ο Άτκινσον το ακύρωσε, γιατί στο ξεκίνημα της φάσης ο Φιρμίνο είχε κατεβάσει την μπάλα με το χέρι.

Ωστόσο η καθολική υπεροχή της ομάδας του Κλοπ αποδείχθηκε στο 65’, όταν ο Αλεξάντερ-Άρνολντ βρήκε στην περιοχή τον Μανέ που εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ρόντον και από κοντά έγραψε εύκολα το 3-1.

Πηγή: sport-fm.gr

The post ΑΓΡΙΕΨΕ η Λίβερπουλ και θύμισε ποια είναι η πρωταθλήτρια! appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top