LIKE ONLINE

Αυτός ο τύπος τρέλανε την Wall Street με τις μετοχές της GameStop -ΒΙΝΤΕΟ

Αυτός ο τύπος τρέλανε την Wall Street με τις μετοχές της GameStop -ΒΙΝΤΕΟ

O Keith Gill είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την πιο τρελή ιστορία των τελευταίων ετών στην Wall Street με τις μετοχές της GameStop.

Τις τελευταίες ημέρες λαμβάνει χώρα στις ΗΠΑ μία από τις τρελές ιστορίες των τελευταίων στην Wall Street που κάλλιστα θα μπορούσε να έχει τον χαρακτήρα της μάχης του Δαβίδ με τον Γολιάθ, με το αουτσάιντερ να χρίζεται νικητής και σε αυτή την περίπτωση...

Πίσω από αυτή την ιστορία λοιπόν, κρύβεται ένας 34χρονος υπάλληλος ασφαλιστικής εταιρίας, ο οποίος με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, έχει κοστίσει δισεκατομμύρια σε μεγάλα hedge fundsm με όπλο του τις μετοχές της GameStop.

Το σορτάρισμα
Η GameStop είναι μία αλλυσίδα καταστημάτων αγοραπωλησίας ηλεκτρονικών παιχνιδιών, η οποία λόγω των υπηρεσιών streaming είχε πάρει την κάτω βόλτα. Πολλοί μεγάλοι... παίκτες της Wall Street λοιπόν είχαν σορτάρει τις μετοχές της για να βγάλουν κέρδος, προβλέποντας την καθοδική πορεία που είχε πάρει.

Τι σημαίνει σορτάρισμα; Σορτάρισμα λοιπόν είναι όταν κάποιος δανείζεται μία μετοχή που κάνει για παράδειγμα 10 δολάρια. Την πουλάει έναντι αυτού του ποσού και περιμένει να πέσει η αξία της. Μόλις πέσει, ας πούμε στα 7 δολάρια, την αγοράζει πίσω και την επιστρέφει στον αρχικό του ιδιοκτήτη. Με αυτό τον τρόπο λοιπόν έχει βγάλει 3 δολάρια κέρδος. Μόνο που όπως καταλαβαίνετε, επειδή μιλάμε για την Wall Street το κέρδος είναι πολύ μεγαλύτερο.

Η εκδίκηση των μικρών
Αυτό λοιπόν έγινε και με τις μετοχές της GameStop. Μέχρι που υπέπεσε στην αντίληψη ενός τύπου, ο οποίος το ανέφερε στο thread του Reddit με τίτλο WallStreetBets. Αυτό το παρακολουθούν μικροί... παίκτες στον τομέα αυτό, όμως απέδειξαν οτι μπορούν να καταφέρουν μεγάλα χτυπήματα στους δυνατούς αντιπάλους του.

Και αυτό γιατί άρχισαν να ζητάνε την μετοχή της GameStop και η τιμή της να αρχίσει ένα απίστευτο χρηματιστηριακό ράλι, με αποτέλεσμα τα hedge funds από εκεί που περίμεναν να πέσει η αξία της για να την αγοράσουν πάλι πίσω, βγάζοντας κέρδος, να βλέπουν την τιμή της να απογειώνεται. Κάτι που προκάλεσε ζημιές δισεκατομμυρίων...

Για να καταλάβετε το μέγεθος της ζημιάς, η μετοχή της από την αρχή του νέου έτους έχει σημειώσει άνοδο κατά 300%, ενώ όπως ανέφερε ο Guardian πέρυσι τον Απρίλιο η εταιρεία ανακοίνωσε το κλείσιμο των καταστημάτων και τότε η τιμή της μετοχής της ήταν στα 3,25 δολάρια εκάστη. Ομως, στις συναλλαγές της Τρίτης ενισχύθηκε έως και 92% για να κλείσει στα 148 δολάρια.

Ο άνθρωπος πίσω από το ράλι
Ποιος όμως κρύβεται πίσω από όλη αυτή την ιστορία. Το όνομά του είναι Keith Gill και στο Reddit είναι με το όνομα «DeepF–kingValue». Ο 34χρονος αυτός άνδρας είναι υπάλληλος ασφαλιστικής εταιρίας και έχει κανάλι στο Youtube με το όνομα Roaring Kitty. Από το όνομα και μόνο καταλαβαίνετε την αγάπη του για τις γάτες, καθώς έχει ουκ ολίγες μπλούζες με το συμπαθέστατο ζώο.

Αυτός λοιπόν είναι ο άνθρωπος που ξεκίνησε μία από τις πιο τρελές ιστορίες της Wall Street τα τελευταία χρόνια και μιλώντας στην WSJ που δημοσιεύτηκε χθες αναγνώρισε πως «Δεν το περίμενα αυτό. Αυτή η ιστορία είναι πολύ μεγαλύτερη από εμένα».

Τον Ιούνιο του 2019 επένδυσε 53.000 δολάρια στην GameStop και με το ράλι των τελευταίων ημερών, η αξία των μετοχών του υπολογίζεται σε δεκάδες εκατομμύρια.

Και δεν είναι ο μόνος που βγήκε κερδισμένος από όλο αυτό, καθώς αρκετοί τον άκουσαν να κρατήσουν τις μετοχές τους και να μην τις πουλήσουν, με αποτέλεσμα τώρα να τον ευχαριστούν: «Μας έπεισες να κρατήσουμε τις μετοχές μας. Άλλαξες την ζωή χιλιάδων ανθρώπων», του έγραψε ένας χρήστης στο Reddit και δεν έχει άδικο, καθώς και αυτός θα είχε επενδύσει ένα μικρό, για τα δεδομένα της WallStreet ποσό, αλλά το είδε να μετατρέπεται σε εκατομμύρια.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top