ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΝΟΣΟΣΚΟΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ: 27χρονος ο νεαρότερος ασθενής που νοσηλεύεται

ΝΟΣΟΣΚΟΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ: 27χρονος ο νεαρότερος ασθενής που νοσηλεύεται

Ανδρας ηλικίας 27 ετών, είναι ο νεαρότερος ασθενής με κορωνοϊό που νοσηλεύεται σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Αμαλία Χατζηγιάννη, Επιστημονική Διευθύντρια των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου.

Η κα. Χατζηγιάννη χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα «πολύ ευχάριστη» γιατί όπως εξήγησε «νοσηλεύονται μόνο 38 ασθενείς εκ των οποίων 3 στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, ενώ αναμένεται να δοθούν 5 – 6 εξιτήρια σε ασθενείς οι οποίοι έχουν αποθεραπευθεί. Ο αριθμός των ασθενών στη ΜΑΦ έχει μειωθεί αφού χθες νοσηλεύονταν πέντε άτομα ενώ σήμερα είναι μόνο τρεις».

Ανέφερε ακόμα ότι «ορισμένα άτομα που βρίσκονταν στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας θεραπεύονται και παραπέμπονται σε άλλες κλινικές».

Σύμφωνα με την κα. Χατζηγιάννη «είναι ευχάριστο το γεγονός ότι η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου είναι βελτιωμένη, ο κόσμος ανακουφίζεται, ωστόσο δεν πρέπει να υπάρξουν χαλαρώσεις. Θα πρέπει όλοι να τηρούν αυστηρά τα μέτρα που εκδίδονται από το Υπουργείο Υγείας και ο κάθε ένας από μας να λαμβάνει τα προσωπικά μέτρα υγιεινής, δηλαδή μάσκα, πλύσιμο χεριών και αποστάσεις, με στόχο η καλή εικόνα να παραμείνει και τους επόμενους μήνες».

Αναφορικά με τις εισαγωγές ασθενών από Ιδρύματα Ευγηρίας, είπε πως «μόνο ένας ασθενής από τους νοσηλευόμενους προέρχεται από Ίδρυμα, ο οποίος μέχρι σήμερα δεν έχει εμβολιαστεί. Οι εμβολιασμοί φαίνεται πως έχουν μειώσει τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού ατόμων από διαμένουν σε Ιδρύματα ή κλειστές δομές».

Σημείωσε ακόμα ότι «το Νοσοκομείο Αναφοράς έχει μπει σε μια ροή εργασίας που θεωρείται από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δεδομένη, εργαζόμαστε με τον ίδιο ζήλο, ενώ οι ασθενείς είναι ικανοποιημένοι από τη φροντίδα που τους παρέχεται. Στο Νοσοκομείο νοσηλεύεται νεαρός ηλικίας 27 ετών και ηλικιωμένοι, με τον μεγαλύτερο να είναι 94 ετών».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Καιρός: Θα «πνιγούμε» από τη σκόνη - Πότε αναμένεται να βρέξει - Αναλυτικά η πρόγνωση



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top