ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα επόμενα βήματα για επανέναρξη συνομιλιών για λύση στη βάση ΔΔΟ συζητούν οι ΥΠΕΞ Κύπρου - ΗΒ

Τα επόμενα βήματα για επανέναρξη συνομιλιών για λύση στη βάση ΔΔΟ συζητούν οι ΥΠΕΞ Κύπρου - ΗΒ

Τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό, υπό το φως της εν εξελίξει πρωτοβουλίας του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, που στοχεύει στην επανέναρξη των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, κατά τις συνομιλίες που θα έχουν την Πέμπτη στη Λευκωσία οι Υπουργοί Εξωτερικών της Κύπρου και του Ηνωμένου Βασιλείου, Νίκος Χριστοδουλίδης και Ντόμινικ Ράαμπ.


Περαιτέρω, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, οι  δυο Υπουργοί θα ανασκοπήσουν το πλήρες φάσμα των διμερών σχέσεων Κύπρου - Ηνωμένου Βασιλείου, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή τους, δίνοντας έμφαση, ανάμεσα σε άλλα, σε θέματα που άπτονται των δικαιωμάτων των πολιτών στη μετά το Brexit εποχή, στη διαχείριση της πανδημίας, στη διασφάλιση της αεροπορικής συνδεσιμότητας και στην ασφαλή επανεκκίνηση του τουρισμού.
 
Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως ο κ. Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί την Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, με τον Βρετανό ομόλογό του κ. Ράαμπ, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο.
 
"Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι κύριοι Χριστοδουλίδης και Ράαμπ αναμένεται να ανταλλάξουν απόψεις για το Κυπριακό και τα επόμενα βήματα, υπό το φως της εν εξελίξει πρωτοβουλίας του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, που στοχεύει στην επανέναρξη των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας", αναφέρεται.

Προστίθεται πως περαιτέρω, "θα ανασκοπήσουν το πλήρες φάσμα των διμερών σχέσεων Κύπρου - Ηνωμένου Βασιλείου, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή τους, δίνοντας έμφαση, ανάμεσα σε άλλα, σε θέματα που άπτονται των δικαιωμάτων των πολιτών στην μετά το Brexit εποχή, στη διαχείριση της πανδημίας, στη διασφάλιση της αεροπορικής συνδεσιμότητας και στην ασφαλή επανεκκίνηση του τουρισμού".
 
Αναμένεται, επίσης, σημειώνεται, να εξετάσουν τη συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών, καθώς και να ανταλλάξουν απόψεις για τη συνεργασία ΕΕ - Ηνωμένου Βασιλείου, με επικέντρωση στα θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας.
 
Με το πέρας των επαφών τους, οι δυο Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ στις 13.00.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top