ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΠΡΟΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ: Τα πρόσωπα που αποχαιρετούν οριστικά το Κοινοβούλιο και οι επανεμφανίσεις – Ηχηρά τα ονόματα

ΚΥΠΡΟΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ: Τα πρόσωπα που αποχαιρετούν οριστικά το Κοινοβούλιο και οι επανεμφανίσεις – Ηχηρά τα ονόματα

Στις 30 Μαΐου 2021 ο Κυπριακός λαός θα εκλέξει τους «νέους» αντιπροσώπους του στη Βουλή. Το νέους μπαίνει σε εισαγωγικά καθώς πολλοί από τους ήδη εκλεγμένους θα ζητήσουν ξανά τη ψήφο των συμπολιτών τους.

Του Στέλιου Στυλιανού

Μια μικρή έρευνα της ιστοσελίδας μας εμφανίζει στις μέχρι τώρα λίστες των κομμάτων «ηχηρές» αποχωρήσεις και επανεμφανίσεις που θα συζητηθούν.

Συγκεκριμένα τρεις Βουλευτές του ΑΚΕΛ δεν θα επαναδιεκδικήσουν ενώ πιθανό θεωρείται να προκύψει και επανεμφάνιση.  Τα έδρανα της Βουλής φαίνεται να εγκαταλείπουν Αντρέας Φακοντής, Αδάμος Αδάμου και Σκεύη Κουκουμά ενώ «παίζει δυνατά» για επανεμφάνιση το όνομα του Νεοκλή Συλικιώτη που δέχτηκε το προηγούμενο διάστημα κρούσεις ώστε να είναι ξανά υποψήφιος στην επαρχία Λεμεσού. Δεν θα είναι απίθανο αν στη λίστα προστεθούν και άλλα ονόματα καθώς οι διαδικασίες είναι σε εξέλιξη.

Από πλευράς ΔΗΣΥ φαίνεται να προκύπτουν και εδώ αποχωρήσεις Βουλευτών που για τον ένα ή άλλο λόγο δεν θα κατέλθουν ως υποψήφιοι. Πρόκειται για τους Ζαχαρίου Ζαχαρία, Γιώργο Γεωργίου στην επ. Αμμοχώστου ενώ δεν θα επανδιεκδικήσει ούτε ο Κώστας Κωνσταντίνου στην Πάφο. Αν θα υπάρξουν επανεμφανίσεις δεν έχει γίνει γνωστό, ωστόσο θεωρείται δύσκολο.

Σε ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ οι ήδη εκλεγμένοι από το 2016 Βουλευτές θα ζητήσουν ξανά τη ψήφο των πολιτών ενώ με «φρέσκα πρόσωπα» πορεύονται στις εκλογές του 2021. Δεν προκύπτει κάποιο πρόσωπο που παλαιότερα να κατείχε έδρανο στη Βουλή των Αντιπροσώπων και να επανεμφανίζεται. Να σημειώσουμε ότι στη συνεργασία ΕΔΕΚ – Συμμαχίας Πολιτών ο Γιώργος Λιλλήκας δεν θα είναι ξανά υποψήφιος όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και καιρό.

Επανεμφανίσεις με «ηχηρά ονόματα» έχουμε στη ΔΗ.ΠΑ. Η Δημοκρατική παράταξη κατέρχεται με τον Μάριο Κάρογιαν στη Λεμεσό ενώ υπάρχει ερωτηματικό στο όνομα της Αντιγόνης Παπαδοπούλου η οποία το σκέφτεται σοβαρά και σύντομα θα πάρει την τελική απόφασή της. Επιπρόσθετα στο ψηφοδέλτιο της ΔΗ.ΠΑ πέραν των τριών Βουλευτών που αποχώρησαν από ΔΗΚΟ και δημιούργησαν την «Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων» (Βότσης, Προκοπίου, Μουσιούττας) και θα συμπορευφθούν στις Βουλευτικές Εκλογές του 2021 εντάχθηκε και ο πρώην Βουλευτής του ΔΗΣΥ Αντρέας Πιτσιλλίδης.

Τέλος στο ΕΛΑΜ οι δύο Βουλευτές του κόμματος, τόσο ο αρχηγός Χρίστος Χρίστου, όσο και ο Λίνος Παπαγιάννης στην επ. Αμμοχώστου είναι ξανά υποψήφιοι ενώ στο ψηφοδέλτιο προστέθηκε τις προηγούμενες μέρες και το όνομα του Αντρέα Θεμιστοκλέους, πρώην Βουλευτή του ΔΗΣΥ στη Λεμεσό. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top