ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συγκλονίζει η κατάθεση του 25χρονου γιου – «Μου έκανε καφέ να πιω και μετά…» Η δράση του Κωστάκη Γιάγκου λεπτό προς λεπτό που σκότωσε μανιωδώς γυναίκα και γιο

Συγκλονίζει η κατάθεση του 25χρονου γιου – «Μου έκανε καφέ να πιω και μετά…» Η δράση του Κωστάκη Γιάγκου λεπτό προς λεπτό που σκότωσε μανιωδώς γυναίκα και γιο

Μια οικογενειακή τραγωδία πάγωσε το Παγκύπριο από το πρωί της Πέμπτης 11 Φεβρουαρίου, με τις εξελίξεις να μην σταματούν να μας συγκλονίζουν. Διπλό φονικό από πατέρα που με μένος μαχαίρωσε γυναίκα και γιό , μέσα στο σπίτι τους, στο χωριό Εργάτες της Επαρχίας Λευκωσίας. Από τα χέρια του 59χρονου δολοφόνου Κωστάκη Γιάγκου, γλίτωσε ο 25χρονος γιος.

Της Γεωργίας Παππούτα

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, ο 25χρονος γιός κατέθεσε στους ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας, περιγράφοντας τους τα όσα ανατριχιαστικά είχαν συμβεί το μαύρο πρωινό. Από το κρεβάτι στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου νοσηλεύεται ο νεαρός ανάφερε λεπτό προς λεπτό τα όσα έζησε στα χέρια του πατέρα του, μη μπορώντας ούτε ο ίδιος να πιστέψει τα όσα έχουν συμβεί μέχρι στιγμής.

Η κατάθεση του 25χρονου γιου

Πληροφορίες της ιστοσελίδας μας αναφέρουν ότι στην κατάθεση του ο 25χρονος αναφέρει ότι σε αυτόν είχε επιτεθεί πρώτα ο πατέρας του. Όπως είπε: «Μου έκανε καφέ και μου τον έφερε στο δωμάτιο μου, μετά πήγε στην κουζίνα και άκουγα τον να σπάζει πράγματα». Η μανία που είχε καταβάλλει τον πατέρα εκείνη τη στιγμή των ώθησε στο να αρχίσει να σπάζει αντικείμενα μέσα στο σπίτι, να ρίχνει ψυγεία, τραπέζια και καρέκλες, γι’ αυτό και οι ανακριτές αντίκρισαν ένα ανάστατο σπίτι γεμάτο με σπασμένα αντικείμενα, αφήνοντας μια πρώτη εικόνα ότι υπήρξε διαμάχη ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας.

Ακολούθως στις περιγραφές του ο αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει ότι ο πατέρας του με ένα σύρμα προσπάθησε να τον πνίξει και δεν τα κατάφερε, ο 59χρονος έφυγε ξανά από το δωμάτιο για να εφοδιαστεί με μαχαίρια. Τότε ήταν που η 52χρονη Ανδρούλα Αβραξίδου τρομαγμένη από τις φωνές προσπαθούσε να αντιληφθεί τι γινόταν και ο 20χρονος γιος Στέλιος Γιάγκου σηκώθηκε και βγήκε από το δωμάτιο του. Ο 59χρονος μπήκε ξανά στο δωμάτιο του 25χρονου και τον τραυμάτισε με το μαχαίρι, ενώ πιθανόν να πίστευε ότι τον είχε σκοτώσει.

Στη συνέχεια και αντικρίζοντας το θέαμα με τον πατέρα του ο δεύτερος γιος 20 ετών προσπάθησε να διαφύγει από τον διάδρομο, με τον πατέρα του να τον μαχαιρώνει θανάσιμα στην πλάτη. Η άτυχη Ανδρούλα ουρλιάζοντας έτρεχε να βγει έξω από το σπίτι, όπου ο 59χρονος Κωστάκης Γιάγκου την ανέκοψε και την τραυμάτισε θανάσιμα με πολλαπλές μαχαιριές στο σώμα και στον λαιμό.

Στο άκουσμα των ουρλιαχτών γείτονας βγήκε έξω και είδε τον 59χρονο να τρέχει προς το αυτοκίνητο του και να διαφεύγει. Ο Χαράλαμπος που κατάφερε να γλιτώσει βγήκε έξω ζητώντας βοήθεια και να καλέσουν ασθενοφόρο. Την Αστυνομία ενημέρωσε η δίδυμη αδελφή της άτυχης Ανδρούλας, η οποία υπέστη σοκ κοιτάζοντας την αδελφή της νεκρή μέσα σε λίμνη αίματος.

Τα όσα ισχυρίζεται ο 59χρονος πατέρας

Ο 59χρονος πατέρας Κωστάκης Γιάγκου, εντοπίστηκε μερικές ώρες αργότερα και συνελήφθη στην περιοχή Χαλεπιανές. Ο ίδιος είχε σκεπάσει το αυτοκίνητο του, με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μην μπορεί να εντοπιστεί από το ελικόπτερο που είχε επιστρατεύσει η Αστυνομία στις προσπάθειες εντοπισμού του. Ακολούθως πεζός διέφυγε από χωράφια και κρύφτηκε σε ένα εγκαταλελειμμένο υποστατικό. Πληροφορία από πολίτη οδήγησε την Αστυνομία στα ίχνη του, όπου τον βρήκαν να κρατάει δύο μαχαίρια στα χέρια του και με αίματα. Ο 59χρονος πρόταξε μαχαίρι στα μέλη της αστυνομίας και τους επιτέθηκε, ενώ ακολούθως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Κατά τη σύλληψη του κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, αφού φέρει εκδορές στα χέρια του από προσπάθειες αυτοτραυματισμού. Τον 59χρονο στη συνέχεια εξέτασε ειδικός ψυχολόγος, όπου κρίθηκε ότι είναι σε θέση να ανακριθεί, αλλά και να παρακολουθήσει δικαστική διαδικασία.

Πάντως σε ισχυρισμούς στους ανακριτές, αναφέρει ότι δεν θυμάται και δεν ξέρει τίποτα χωρίς να συνεργάζεται καθόλου με τις Αρχές.

Επόμενα βήματα

Ο 59χρονος σήμερα αναμένεται να παρακολουθήσει διαδικασία προσωποκράτησης του, που πιθανόν να πραγματοποιηθεί στο Νοσοκομείο, όπου και φρουρείται, με δικαστές να μεταβαίνουν στο σημείο.

Την ίδια ώρα οι ανακριτές της υπόθεσης ξεψαχνίζουν και τον φάκελο του 1976, όπου ο δράστης σε ηλικία 15 ετών είχε σκοτώσει την 10χρονη ανιψιά του, μαχαιρώνοντας την 17 φορές με χαρτοκόπτη.

Σήμερα Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, θα γίνουν οι νενομισμένες νεκροτομές στις σορούς των δύο θυμάτων, της 52χρονης Ανδρούλας Αβραξίδου και του 20χρονου Στέλιου Γιάγκου.

Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται, προσπαθώντας να βρουν τι ήταν αυτό που ώθησε τον 59χρονο σε αυτή την πράξη, αφού πιθανόν να μην είναι μόνο τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Υπενθυμίζουμε ότι η οικογένεια παρακολουθείτο και από το Γραφείο Ευημερίας, ενώ τα παιδιά διέμεναν για αρκετό διάστημα σε ειδικά ιδρύματα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top