ΚΟΣΜΟΣ

Το Συμβούλιο συμφώνησε κανόνες για την απαλλαγή από την υποχρεωτική χρήση slots αεροδρομίων

Το Συμβούλιο συμφώνησε κανόνες για την απαλλαγή από την υποχρεωτική χρήση slots αεροδρομίων

Το Συμβούλιο συμφώνησε κανόνες για την απαλλαγή από την υποχρεωτική χρήση slots αεροδρομίων

Το Συμβούλιο των κρατών μελών της ΕΕ ενέκρινε σήμερα προσωρινούς κανόνες για τη στήριξη του τομέα των μεταφορών, και συγκεκριμένα την απαλλαγή από τις απαιτήσεις χρήσης χρονοθυρίδων (slots) αεροδρομίου και την επέκταση της δυνατότητας προσωρινής παράτασης της ισχύος των αδειών οδήγησης, των τεχνικών δοκιμών και άλλων ειδικών αδειών, πιστοποιητικών και αδειών για όσους δεν μπορούν να εκπληρώσουν ορισμένες διοικητικές απαιτήσεις λόγω των περιορισμών COVID-19.

Σύμφωνα με τις γενικές απαιτήσεις για τα διαθέσιμα αεροδρόμια της ΕΕ, οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να χρησιμοποιούν τουλάχιστον το 80% των slots απογείωσης και προσγείωσης για να τα διατηρήσουν το επόμενο έτος. Οι αεροπορικές εταιρείες θα έχουν τώρα τη δυνατότητα να επιστρέψουν το 50% των slots τους πριν από την έναρξη της θερινής περιόδου του 2021, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τουλάχιστον το 50% των υπόλοιπων εάν θέλουν να τους κρατήσουν.

Η Koμισιόν θα εξουσιοδοτηθεί να εκδίδει κατ `εξουσιοδότηση πράξεις για ένα έτος για την κάλυψη των επόμενων δύο σεζόν και να αλλάξει το ελάχιστο ποσοστό χρήσης μεταξύ 30% και 70% προκειμένου να ανταποκριθεί με ευελιξία σε διαφορετικά επίπεδα εναέριας κυκλοφορίας.

Η δυνατότητα παράδοσης του 50% των slots ισχύει μόνο για το καλοκαίρι του 2021. Ωστόσο, οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να επιστρέψουν κάθε slot που δεν σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν, τουλάχιστον τρεις εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη πτήση, έτσι ώστε άλλες αεροπορικές εταιρείες να έχουν δυνατότητα ανάληψης αυτής της αχρησιμοποίητης ικανότητας. Αυτός ο κανόνας τριών εβδομάδων θα ισχύει επίσης εάν τα μέτρα παραταθούν με κατ `εξουσιοδότηση πράξεις. Oi νέοι κανόνες θα ισχύουν εγκαίρως για την έναρξη της θερινής περιόδου του 2021 στις 28 Μαρτίου 2021.

Επιπλέον οι ανανεωμένοι κανόνες για τις επεκτάσεις αδειών εξακολουθούν να καλύπτουν τις οδικές, σιδηροδρομικές και εσωτερικές πλωτές μεταφορές, καθώς και την ασφάλεια στη θάλασσα.

Η ισχύς των πιστοποιητικών, των αδειών και των αδειών με ημερομηνίες λήξης μεταξύ 1ης Σεπτεμβρίου 2020 και 30 Ιουνίου 2021 μπορεί να παραταθεί κατά 10 μήνες εάν το κράτος μέλος στο οποίο πρόκειται να εκδοθούν ανανεώσεις αντιμετωπίζει περιορισμούς λόγω του COVID-19.

Τα κράτη μέλη που δεν χρειάζονται τις επεκτάσεις μπορούν να εξαιρεθούν. Ωστόσο, θα πρέπει να αποδεχτούν τα πιστοποιητικά, τις άδειες και τις άδειες των οποίων η ισχύς έχει παραταθεί σε άλλα κράτη μέλη. Αυτό θα εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της ενιαίας αγοράς και τη συνεχιζόμενη διασυνοριακή δραστηριότητα.

Το εγκεκριμένο κείμενο ορίζει ότι εάν οι ανανεώσεις παραμένουν ανέφικτες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, το πληγέν κράτος μέλος μπορεί να ζητήσει άδεια από την Κομισιόν για περαιτέρω παράταση. Ωστόσο, πρέπει να είναι σαφές ότι η ζητούμενη επέκταση δεν θα οδηγήσει σε δυσανάλογους κινδύνους όσον αφορά την ασφάλεια ή την ασφάλεια των μεταφορών. Το πρώτο πακέτο κανόνων για τις επεκτάσεις αδειών εγκρίθηκε τον Μάιο του 2020.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top