ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι… εξηγήσεις για την επιλογή Κωστένογλου αντί Κύπριου προπονητή και το αθλητικό κέντρο στον Κόρνο

Οι… εξηγήσεις για την επιλογή Κωστένογλου αντί Κύπριου προπονητή και το αθλητικό κέντρο στον Κόρνο

Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM έκανε ο τεχνικός διευθυντής της Εθνικής Κύπρου, Σάββας Κωνσταντίνου, ο οποίος έδωσε… εξηγήσεις για την απόφαση της ΚΟΠ να προσλάβει τον Νίκο Κωστένογλου, ενώ μίλησε ανάμεσα σε άλλα και για το αθλητικό κέντρο στον Κόρνο.

Οι σημαντικότερες τοποθετήσεις του:

Για την πρόσληψη του Ελλαδίτη, Νίκου Κωστένογλου: «Από την στιγμή που έμεινε κενή θέση, είχαμε πολύ λίγο χρόνο για να αποφασίσουμε. Προτάθηκαν αρκετά ονόματα, αλλά ομόφωνα αποφασίστηκε να δοθεί η δουλειά στον Κωστένογλου. Ευχόμαστε να πετύχει. Από εκεί και πέρα, γνωρίζετε ότι οι συνθήκες στη χώρα μας δεν επιτρέπουν σε κάποιο Ομοσπονδιακό για να είναι σίγουρα πετυχημένος».

Για το ότι δεν προτιμήθηκε Κύπριος: «Ομολογώ ότι είναι δικαιολογημένη η ανακοίνωση του συνδέσμου. Από την άλλη, η ομοσπονδία πήρε μία απόφαση και είμαι σίγουρος ότι και ο σύνδεσμος προπονητών θα θέλει να πετύχει ο κ. Κωστένογλου για το καλό της Εθνικής. Το συμβούλιο εξέτασε τις περιπτώσεις και πήρε αυτή την απόφαση, δεν θα ανατρέξω το γιατί δεν αποκτήθηκε Κύπριος. Δύο χρόνια θα είναι η συνεργασία».

Για το αν θα συνεχιστεί το ίδιο πλάνο και με τον Κωστένογλου: «Στους προπονητές δεν βάζουμε εμείς περιορισμούς. Θα τον ενημερώσουμε τι ισχύει και ο ίδιος θα αποφασίσει πως θέλει να προχωρήσει».

Για το ότι με αυτή την απόφαση, είναι σαν να ακυρώνεται η σχολή προπονητών της ΚΟΠ: Αυτή η σχολή επιτελεί ένα τεράστιο έργο, για να ανταγωνιζόμαστε μεγάλες σχολές που υπάρχουν στην Ευρώπη. Έχουμε αρκετούς καλούς Κύπριους τεχνικούς και αυτό μας κάνει περήφανος. Πιστεύω ότι θα βελτιώνεται η παρουσία Κύπριων προπονητών, γιατί το αξίζουν».

Για το αθλητικό κέντρο στον Κόρνο: «Πραγματικά σήμερα είναι μία ιστορική μέρα για την ΚΟΠ και ίσως για το ποδόσφαιρο στη χώρα μας, καθώς έχει υλοποιηθεί ένα όνειρο που υπάρχει από το 1990 για την ανέγερση ενός σύγχρονου γηπέδου για τις ομάδες μας, κυρίως για τις Εθνικές. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σήμερα ανακοινώσαμε τον διαγωνισμό, ένα πρότζεκτ που ευελπιστούμε ότι θα δώσει τεράστια ώθηση στον αθλητισμό. Επίσης το 2024 είναι η τελευταία ημερομηνία και ελπίζουμε να τελειώσει πιο γρήγορα. Όλες οι υπηρεσίες θα μεταφερθούν στον Κόρνο, ακόμα και τα κεντρικά μας γραφεία. Θα υπάρχει ένα γήπεδο όπου θα διεξάγονται αγώνες για την Εθνική Κ-21 και κάτω, μαζί και των Εθνικών ομάδων στις γυναίκες. Τα βοηθητικά γήπεδα θα είναι τρία, το ένα με πλαστικό χλοοτάπητα. Θα περιλαμβάνει σύγχρονες εγκαταστάσεις, αίθουσες για συνεδριάσεις, ξενώνες για φιλοξενία αθλητών, εστίες εστίασης. Θα είναι ένα πλήρες αθλητικό κέντρο. Το στάδιο θα είναι 1500 θέσεων κι εκεί δεν θα γίνονται αγώνες για την Εθνική ανδρών. Οι προδιαγραφές μας θα είναι υψηλού επιπέδου και θα υπάρξουν μέσα εγκαταστάσεις εκγύμνασης και βελτίωσης του Κυπριακού στοιχείου. Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους βοήθησαν. Το οικονομικό κόστος κυμαίνεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ, που θα προέλθουν από χορηγίες που δίνουν για αυτόν τον σκοπό η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ, όπως και κάποια λεφτά που θα δώσει η Ομοσπονδία».

The post Οι… εξηγήσεις για την επιλογή Κωστένογλου αντί Κύπριου προπονητή και το αθλητικό κέντρο στον Κόρνο appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top