Οι Ιταλοί βιομήχανοι διαθέτουν μονάδες παραγωγής για να επιταχυνθεί η διαδικασία εμβολιασμού

Οι Ιταλοί βιομήχανοι διαθέτουν μονάδες παραγωγής για να επιταχυνθεί η διαδικασία εμβολιασμού

Ο Πρόεδρος της Ιταλικής Ενωσης Βιομηχάνων, Κάρλο Μπονόμι, σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα της Ρώμης La Repubblica, δήλωσε ότι "μπορούν να διατεθούν οι διάφοροι χώροι των βιομηχανιών, προς στήριξη του εθνικού σχεδίου εμβολιασμού κατά του κορονοϊού".

Ο Μπονόμι πρόσθεσε ότι "η συγκεκριμένη πρόταση, παρουσιάσθηκε ήδη στην προεδρία της ιταλικής κυβέρνησης", δηλαδή απευθείας στον νέο πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι. Εξήγησε επίσης, ότι "οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που μετέχουν στην Ιταλική Ένωση βιομηχάνων, είναι 5,5 εκατομμύρια, και κατά μέσο όρο, ο κάθε ένας στην οικογένειά του έχει τουλάχιστο άλλο ένα μέλος".

Κάτι που σημαίνει ότι στις ιταλικές βιομηχανίες θα μπορούσαν να εμβολιαστούν πάνω από 12 εκατομμύρια εργαζόμενοι και συγγενικά τους πρόσωπα. "Για τους εμβολιασμούς - όπως γίνεται και στο εξωτερικό - πρέπει να χρησιμοποιηθούν ήδη υπάρχουσες δομές, όπως εκθεσιακά κέντρα, αεροδρόμια και σιδηροδρομικοί σταθμοί" τόνισε τέλος ο επικεφαλής των Ιταλών βιομηχάνων.

Πολλοί σχολιαστές βέβαια, υπογραμμίζουν ότι παράλληλα με την επιλογή νέων χώρων για τους εμβολιασμούς, πρέπει να αυξηθούν οι προμήθειες από μέρους των φαρμακευτικών εταιριών, η μείωση των οποίων έχει προκαλέσει μεγάλες καθυστερήσεις σε σχέση με ό,τι προέβλεπε το αρχικό χρονοδιάγραμμα των ιταλικών αρχών.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έτοιμος για διευρυμένη διάσκεψη ο ΠτΔ - «Ας αφήσουμε τις δηλώσεις, αστείο επιχείρημα ότι επηρεάζουν οι βουλευτικές»

Έτοιμος για διευρυμένη διάσκεψη ο ΠτΔ - «Ας αφήσουμε τις δηλώσεις, αστείο επιχείρημα ότι επηρεάζουν οι βουλευτικές»

Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις είπε ότι στέλνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, όταν επανέλαβε, σε δηλώσεις του την Κυριακή, την ετοιμότητά του, ακόμα και την ερχόμενη βδομάδα να προσέλθει σε μια διευρυμένη διάσκεψη, στην οποία θα ανακοινωθεί η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Ο Πρόεδρος κάλεσε όλες τις πλευρές να αποδείξουν στην πράξη την ετοιμότητά τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE