ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ: «Ψυχρή ομάδα η Ομόνοια, αν δεν πάρει πρωτάθλημα θα είναι αποτυχία – Η ΑΕΛ με εξέπληξε, για την Ανόρθωση ήμουν σίγουρος…» (ΒΙΝΤΕΟ)

ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ: «Ψυχρή ομάδα η Ομόνοια, αν δεν πάρει πρωτάθλημα θα είναι αποτυχία – Η ΑΕΛ με εξέπληξε, για την Ανόρθωση ήμουν σίγουρος…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο παλαίμαχος παίκτης της ΑΕΚ και της Ομόνοιας, Νικόλας Γεωργίου φιλοξενήθηκε στο Podcast Talks με Βάσσο Ηλιάδη και Μάριο Νεοφύτου και είπε πολλά και ενδιαφέροντα.

Οι κυριότερες τοποθετήσεις του και το βίντεο του podcast:

Για τον ανταγωνισμό στο πρωτάθλημα: «Νομίζω πρώτη φορά σε πλέι οφ για τα πάνω και για τα κάτω όλες οι ομάδες είναι κοντά. Αν εξαιρέσω Καρμιώτισσα και Ολυμπιακό οι άλλες ομάδες θα παλέψουν για όλες τις θέσεις. Σε κάθε παιχνίδι θα γίνεται σφαγή».

Για το αν προλαβαίνει η Καρμιώτισσα στη μάχη της διαβάθμισης: «Έχασε τα νερά της και ήταν καθοριστικό προχθές με τη Σαλαμίνα. Ξεκινά με 18 βαθμούς και κυνηγά τρεις ομάδες. Έχει τις δικές της πιθανότητες όμως είναι λίγο πίσω από πλευράς βαθμών».

Αν ξεκίνησε από την ΕΠΑ σαν επιθετικός: «Όχι από την ΕΠΑ ξεκίνησα σαν ακραίος αριστερός χαφ, αλλά έπαιζα και επιθετικός. Δεν ήμουν σέντερ φορ».

Με τι ασχολείται: «Ποτέ δεν ασχολήθηκα επαγγελματικά μετά που σταμάτησα, ευτυχώς δηλαδή. Όταν σταμάτησα δεν ασχολήθηκα με την προπονητική διότι και από πριν τελειώσω το ποδόσφαιρο είχα οικογενειακές επιχειρήσεις, ήμουν και δημοτικός σύμβουλος. Δύσκολο να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο γιατί είσαι κλωτσοσκούφι. Σου τα φορτώνουν όλα, είναι αβέβαιο το μέλλον στο ποδόσφαιρο. Δεν σέβονται τον Κύπριο προπονητή, μάνατζερ και πάει λέγοντας. Οι παράγοντες ότι σκεφτούν το πρωί κάνουν. Αν μπορείς μείνε μακριά, βλέπε το και απόλαυσε το. Πολλοί παράγοντες λειτουργούν ερασιτεχνικά».

«Όταν ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο είναι γιατί αυτό έμαθες ή είναι η ζήση σου. Εάν δεν έχεις κάτι άλλο να κάνεις θα πας για προπονητής. Εάν δεν φρόντισες από πριν να κτίσεις κάτι εκτός ποδοσφαίρου, γιατί ο ποδοσφαιριστής πάει μέχρι τα 35 περίπου. Η άποψη μου είναι πως δυστυχώς όταν αμοίβεις ένα προπονητή με 1000-1500-2000 δεν μπορεί να ζήσει την οικογένεια του. Πρέπει να εόιναι αστυνομικός και προπονητής, δημόσιος υπάλληλος και προπονητής ή διαιτητής. Αυτό δεν είναι επαγγελματίας. Και έτσι είσαι ευάλωτος σε άλλες καταστάσεις. Άλλο να παίρνεις 10 χιλιάδες τον μήνα και άλλο 800-1000 ευρώ».

Για Λέζιακς: «Ο Λέζιακς αυτό που μου αρέσει είναι ότι ποιοτικά σίγουρα είναι καλύτερος από εμένα. Θυμούμαι ότι τα κατεβάσματα του που κάνει χωρίς μπάλα είναι κίνδυνος θάνατος για την άμυνα. Εγώ τεχνικά δεν μπορούσα να κουβαλήσω την μπάλα, άρα πρέπει να περνάς στον  χώρο. Αυτό το κάνει πάρα πολύ καλά ο Λέζιακς και πατά περιοχή που άλλοι παίκτες που δεν έχουν αυτό το κατέβασμα στον κενό χώρο. Άλλοι παίκτες απλά γυρίζουν και κάνουν μια σέντρα. Τον παίκτη που κατεβαίνει και πατά περιοχή είναι πολύ δύσκολο να τον σταματήσεις και για αυτό αρκετές ασίστ που έβγαλε είναι μέσα από την καρδιά της επανορθωτικής. Συν ότι η Ομόνοια είναι πάρα πολύ καλά δουλεμένη και δίνει την ευκαιρία στο Λέζιακς να κατεβεί και να πάει πίσω με την ησυχία του. Φυσικά δεν μπορείς να συγκρίνεις, είναι άλλες εποχές. Όταν έχεις καλούς πασαδόρους όπως η Ομόνοια με Τζιωνή, Τιάγκο, Ζόρντι είναι δύσκολο να τον μαρκάρεις στο χώρο. Δεν μένει πίσω όπως ένα μπακ φυσιολογικό και είναι κοντά στην επανορθωτική γιατί αν είσαι πολύ πίσω δεν θα πάρεις μπάλα. Εγώ δεν ήμουν τεχνίτης, εμένα το πλεονέκτημα μου, αυτό που έβγαλα εγώ το ψωμί μου, ήταν το τάιμινγκ μου να φεύγω στον κενό χώρο και πίσω από την άμυνα. Με αυτό κερδίζεις χώρο».

Τι ξεχώρισε φέτος στο πρωτάθλημα και πως βλέπει τη μάχη του τίτλου: «Αυτό που ξεχώρισα είναι ότι η ΑΕΛ με έχει καταπλήξει γιατί έχει μια σταθερότητα σαν ομάδα. Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα ότι μπορούσε να φτάσει μέχρι εδώ που είναι. Τώρα που είναι εδώ όλα είναι πιθανά. Ο Απόλλωνας το διεκδικεί εδώ και πολλά χρόνια. Για την Ανόρθωση ήμουν σίγουρος ότι θα ήταν πιο πίσω από τις άλλες τρεις. Η Ανόρθωση μέχρι τώρα κάτι δεν μου βγάζει, κάποτε δεν είναι σταθερή πίσω, κάποτε δεν σκοράρει. Κάποτε παίζει καλά, μετά χάνεται, δεν μου βγάζει σταθερότητα. Εντός έδρας έχει το Παπαδόπουλος όμως εκτός έχει χάσει πολλούς βαθμούς. Για την Ομόνοια είναι ψυχρή ομάδα όπως τον προπονητή της. Μπαίνει μέσα βάζει σου ένα, κλείσε την τηλεόραση και έλα στο 90’ πάλε έτσι θα είναι. Είναι σοβαρή ομάδα, έχει αρχές στο παιχνίδι και σου βγάζει μια αύρα ότι αν σου προηγηθεί δεν θα την καταβάλεις. Είναι δύσκολο για τους παίκτες απέναντι στην Ομόνοια, νομίζω καμιά ομάδα δεν της το γύρισε. Έχει ισορροπία, τώρα και με Τσέποβιτς βρήκε έναν παίκτη να σκοράρει και να είναι στις φάσεις. Προχθές έλειπε ο Τσέποβιτς, το βαλε ο Ασάντε. Έχει ισορροπία και ψυχραιμία, δεν πανικοβάλλεται. Τώρα που ξεκουράστηκε έχει και πολλές επιλογές, παρά το γεγονός που μπορεί να μην κάνει αλλαγή ο προπονητής. Η Ομόνοια για μένα αν δεν πάρει πρωτάθλημα θα είναι αποτυχία, χωρίς να υποτιμώ ΑΕΛ και Απόλλωνα. Δεν παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο όμως είναι ποδόσφαιρο ουσίας και πρωταθλητισμού. Έχει εκπληκτική άμυνα και φοβερό τερματοφύλακα. Μπορεί να σκοράρει και έχει αποδείξει και στα ντέρμπι ότι δύσκολα την καταβάλλεις».

Για τα πλέι-οφ, αν υπάρχει περισσότερη πίεση: «Δεν υπάρχουν φιλάθλοι τώρα. Το πιο σημαντικό κομμάτι είναι ο κόσμος. Οποιοσδήποτε πάει σε άλλο γήπεδο και είναι ένα άδειο γήπεδο. Δεν υπάρχει η πίεση του Παπαδόπουλος, ή του Αρένα. Δεν υπάρχει η πίεση της έδρας, άρα οι παίκτες δεν έχουν πίεση από εξωτερικούς παράγοντες. Άρα μια συγκεντρωμένη ομάδα έχει πλεονέκτημα. Για αυτό νομίζω η Ομόνοια και η ΑΕΛ έχουν πλεονέκτημα, όμως ο Απόλλωνας κάτι του λείπει, είναι πάνω-κάτω, μπορεί να χάσει πολλούς βαθμούς. Ο Απόλλωνας έχει πολύ καλές ομάδες, ίσως όμως η άμυνα του είναι λίγο soft, εκεί έχει πρόβλημα. Μπροστά όμως έχει πολύ ποιότητα και ταλέντο. Βάζοντας ένα παίκτη σαν τον Μπίσεσβαρ που δεν έχει πολλά μαρκαρίσματα τότε στον άξονα έχεις μια αδυναμία. Πρέπει να έχεις παίκτες να τον καλύπτουν, άρα είναι ευάλωτος στις αντεπιθέσεις και σπάζει η ομάδα στα δύο. Είναι όμως μόνο 1-2 βαθμοί η διαφορά και έχει πολύ καλή ομάδα.»

«Τα πλέι οφ είναι και θέμα ψυχολογίας. Τώρα έχει δύο ντέρμπι και η Ομόνοια με τον Ολυμπιακό. Εξαρτάται πως θα εξελίσσονται τα αποτελέσματα, αν πάρει κάποιος προβάδισμα 3-4-5 πόντους τότε η πίεση θα πάει στους από κάτω. Η σειρά που μπήκαν οι ομάδες στα πλέι-οφ είναι δίκαια, έτσι θεωρώ. Και το προβάδισμα είναι δίκαιο του ενός βαθμός μεταξύ τους».

Ποια ομάδα μπορεί να διαχειριστεί αυτή την πίεση: «Είναι και η φανέλα της Ομόνοιας, ναι μεν αυτοί οι παίκτες δεν έχουν πάρει πρωτάθλημα, όμως τους βλέπω έτοιμους, και πέρσι τους έβλεπα, είναι έτοιμοι για αυτό το πρωτάθλημα. Και πέρσι το είχα πει όχι γιατί είμαι Ομονοιάτης, και φέτος όταν έχανε από Ολυμπιακό και τους άλλους τους είπα πως θα τερματίσει πρώτη στην κανονική διάρκεια. Αν ήταν η Ανόρθωση στη θέση του Απόλλωνα, θα είχε αυτή την φανέλα να το διαχειριστεί. Ο Απόλλωνας έχει τον ενθουσιασμό και πάει, όμως δεν το διαχειρίστηκε όταν είχε την ευκαιρία.

Αν η φετινή είναι η καλύτερη Ομόνοια που ever: «Όχι, πιστεύω η καλύτερη ομάδα ήταν με Σαβέφσκι το 2003 ήταν πολύ επιθετική έπαιζε φοβερό ποδόσφαιρο, μπορεί να χάσαμε το πρωτάθλημα από τον ΑΠΟΕΛ στο τέλος, όμως ήταν πάρα πολύ καλή ομάδα, εντυπωσιακή. Αυτή η ομάδα που έχει η Ομόνοια τώρα είναι διαφορετική, διαφορετικές ομάδες, άλλαξαν πολλά από τότε. Βλέπεις ότι είναι γυμνασμένη ομάδα, δεν σου πολυγεμίζει το μάτι, όμως παίρνει συνέχεια τα αποτελέσματα. Είναι και τυχερή γιατί κάτω από το τέρμα υπάρχει ένας απίστευτος τερματοφύλακας. Τρομερή εντύπωση μου έχει κάνει ο Κούσουλος, είναι απίστευτη η πρόοδος του. Ο Τζιωνής ένας μικρός που είναι σαν να έπαιξε δέκα χρόνια στην Ομόνοια. Δεν θα πω για τον Λοΐζου που έχει ταλέντο, αλλά αυτοί οι δύο είναι ασταμάτητοι. Η Ομόνοια είναι συμπαγής και δεν έχει κενά διαστήματα, γιατί υπάρχουν παίκτες όπως ο Χούμποτσαν στα 35 του πόσο έμπειρος και ποιοτικός είναι. Ο Σεχού, που δεν παίζει ο Μαυρίας, είναι απροσπέλαστος πίσω. Εμείς τότε δεν είχαμε έτσι παίκτες».

Για την επιλογή Κωστένογλου στην Εθνική: «Το ξαναείπα και κακοφάνηκε σε κάποιους. Τότε που έχανε η Ομόνοια πόντους και μου έλεγαν για την Εθνική. Πετάμε τα λεφτά σε ξένους, δίνουμε ούτε και εγώ δεν ξέρω πόσα, και κάνουμε μια τρύπα στο νερό. Χωρίς κουλτούρα, χωρίς νοοτροπία, κάναμε ότι κάναμε γιατί είχαμε τη βοήθεια καλών ξένων παικτών ποδοσφαιρικά. Ο ΑΠΟΕΛ, η Ανόρθωση που έκαναν πορείες καθοδηγούνταν από καλούς ξένους. Αν δεις την Εθνική τόσα χρόνια, είναι λίγες οι επιτυχίες. Δεν μπορούμε να μοιάσουμε της Ισλανδιας και η κουλτούρα μας να είναι τριτοκοσμική. Να κάνουμε υποδομές, να κτίσουμε κουλτούρα σε όλες τις Εθνικές, να βάλουμε επαγγελματίες προπονητές, να αλλάξει η νοοτροπία στην ΚΟΠ. Τα λέω από έξω εγώ, τα λέω όπως τα νιώθω. Τον Νικόλα Γεωργίου, τον Νεοφύτου, ούτε Μέσι, ούτε Ρονάλντο θα τον κάμω, είναι Κύπριος. Έχουμε ένα συγκεκριμένο επίπεδο. Έπρεπε τόσα χρόνια να έχουμε Κύπριο προπονητή. Δεν δουλεύει με ξένους. Αν έβαζα Νεοφύτου με Χρύση ή Οκκά δεν θα ήταν καλύτερα αποτελέσματα από τον Βάλεμ;»

Η στιγμή που του έμεινε χαραγμένη από την καριέρα του: «Μπορεί να μην γέμιζα το μάτι σαν παίκτης, ήμουν λόγο τσαπατσούλης, όμως κάθε φορά που έμπαινα στο ΓΣΠ και ήταν η Ανατολική γεμάτη, μπορεί να ήμουν και μοναδικός που το έκανα, όμως την ώρα που πήγαινα προς την Ανατολική έκανα κίνηση με τα χέρια και σηκώνονταν όλοι και φώναζαν. Φώναζαν το όνομα σου οι οπαδοί, ξεσηκωνόταν όλη η κερκίδα, αυτή ήταν η στιγμή που μου έμεινε. Αυτό μου έμεινε, οι 3-5-10 τίτλοι δεν έχουν τόση σημασία, σημασία έχει να βγεις από το γήπεδο με το κεφάλι ψηλά και η υστεροφημία σου να μείνει για χρόνια».

The post ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ: «Ψυχρή ομάδα η Ομόνοια, αν δεν πάρει πρωτάθλημα θα είναι αποτυχία – Η ΑΕΛ με εξέπληξε, για την Ανόρθωση ήμουν σίγουρος…» (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top