ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Το πολιτικό κόστος… έσωσε τη Λεμεσό από επιπρόσθετα μέτρα – Ψάχνουν το… λάθος

Το πολιτικό κόστος… έσωσε τη Λεμεσό από επιπρόσθετα μέτρα – Ψάχνουν το… λάθος

Προεκλογικό «δώρο» χαρακτηρίζουν οι καλά γνωρίζοντες την απόφαση της Κυβέρνησης να μην υιοθετήσει τις εισηγήσεις κάποιων εκ των μελών της επιδημιολογικής ομάδας, για επιβολή επιπρόσθετων μέτρων στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, υπήρξε έντονος προβληματισμός για τη ραγδαία άνοδο των κρουσμάτων στη συμπρωτεύουσα, με τους ειδικούς να προσπαθούν να εξηγήσουν τα αίτια της μεγάλης απόκλισης μεταξύ των επαρχιών.

Και μπορεί ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος να υποστήριξε ότι «Δεν υπάρχει καμία πολιτική απόφαση για λήψη ιδιαίτερων μέτρων για την συγκεκριμένη επαρχία», όμως θεωρείται δεδομένο πως μέχρι την τελευταία στιγμή «έπαιζαν» όλα τα σενάρια. Φυσικά, ακόμη και αυτό του ενός sms.

Αφού άκουσε με μεγάλη προσοχή τους επιδημιολόγους στη χθεσινή τους συνάντηση, ο ΠτΔ αποφάσισε όπως προχωρήσουμε στη μερική άρση των μέτρων, δίνοντας έμφαση στην τήρηση των υφιστάμενων αλλά και στην αύξηση των ελέγχων της αστυνομίας στη Λεμεσό.

Οι σύμβουλοί του θεώρησαν πως ακόμη μία «στοχοποίηση» της συγκεκριμένης επαρχίας -όπως είχε συμβεί στο παρελθόν – θα προκαλέσει τριγμούς στη βάση του Δημοκρατικού Συναγερμού και μεγάλη απώλεια ψήφων στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Ως εκ τούτου δεν θεωρείται τυχαία η δήλωση του κ Κούσιου, που έκανε λόγο για χαλαρώσεις που θα εφαρμοστούν σε παγκύπρια βάση. 

Τα περίπολα της αστυνομίας αυξάνονται από 12 σε 29, ενώ θα αυξηθούν σημαντικά τα συνεργεία που θα διενεργούν rapid test.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top