Οι Τουρκοκύπριοι δικαιούνται 25% των εμβολίων από την ΕΕ, σύμφωνα με τον Τουφάν Ερχιουρμάν

Οι Τουρκοκύπριοι δικαιούνται 25% των εμβολίων από την ΕΕ, σύμφωνα με τον Τουφάν Ερχιουρμάν

Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP), Τουφάν Ερχιουρμάν σε δηλώσεις του επέκρινε την «προεδρία» και την «κυβέρνηση» του ψευδοκράτους στο θέμα των εμβολίων για τον Covid-19 και διερωτήθηκε ποια είναι η προσέγγισή τους σε σχέση με τα εμβόλια.

 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο ο κ. Ερχιουρμάν είπε ακόμα ότι η «προεδρία» πρέπει να κάνει βήματα σε σχέση με τα εμβόλια που έρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ανέφερε ότι στις ελεύθερες περιοχές παραλήφθηκαν 70 χιλιάδες εμβόλια και από αυτά μόνο 7 χιλιάδες παραδόθηκαν στην τουρκοκυπριακή κοινότητα.
 
Αυτό, σύμφωνα με τον Τουφάν Ερχιουρμάν, είναι ένα ποσοστό της τάξης του 10% και υποστήριξε ότι οι Τουρκοκύπριοι δικαιούνται το 25% αυτών των εμβολίων και όχι το 10%.
 
Είπε επίσης ότι ενημέρωσαν τους Ευρωπαίους αξιωματούχους ότι οι Τουρκοκύπριοι δικαιούνται το 25% των εμβολίων που έρχονται από την ΕΕ και εκείνοι τους απάντησαν ότι δικαιούνται γύρω στο 20%.
 
«Όσα εμβόλια έρχονται στο νησί, τουλάχιστο το 20% από αυτά είναι δικαίωμα των Τουρκοκυπρίων. Αυτό είναι δικαίωμά μας. Υποχρεούμαστε να το πάρουμε με το ζόρι. Αντί η προεδρία να ασχολείται με άλλες υποθέσεις, πρέπει να ενδιαφερθεί γι’ αυτό το θέμα», είπε ο κ. Ερχιουρμάν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο Παρίσι ο ΠτΔ - Βλέπει Μακρόν και υπογράφουν συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης

Στο Παρίσι ο ΠτΔ - Βλέπει Μακρόν και υπογράφουν συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης

Με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν συναντάται σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο Μέγαρο των Ηλυσίων, στο Παρίσι, με τον οποίο αναμένεται να υπογράψει Συμφωνία Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης, με αιχμή την άμυνα, την οικονομία και τον ευρωπαϊκό συντονισμό.

BEST OF TOTHEMAONLINE