ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Πιθανότητα να γυρίσουμε πίσω στο κλείσιμο μετά την εκτόξευση κρουσμάτων – Ανεβαίνουν πολύ πιο γρήγορα από πριν

Πιθανότητα να γυρίσουμε πίσω στο κλείσιμο μετά την εκτόξευση κρουσμάτων – Ανεβαίνουν πολύ πιο γρήγορα από πριν

Η εκτόξευση κρουσμάτων μετά τις χαλαρώσεις έχουν σπείρει το φόβο στην επιδημιολογική ομάδα και έχει προγραμματιστεί έκτακτη σύσκεψη μεταξύ του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου και των μελών της επιστημονικής συμβουλευτικής επιτροπής για σήμερα Τρίτη 2 Φεβρουαρίου στις 15:00.

Το ενδεχόμενο τρίτου κύματος που όπως διαφαίνεται έχει αρχίσει να πλήττει την Κύπρο μετά τις νέες χαλαρώσεις, φέρνει ανησυχίες, ενώ σύμφωνα με τους επιδημιολόγους πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να επιστρέψουμε πίσω στο κλείσιμο και όχι στο περεταίρω άνοιγμα, το οποίο βρισκόταν στα πλάνα προ ημερών.

Τα νέα δεδομένα που έχουμε ενώπιον μας με τα νέα θετικά περιστατικά να αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς αποτελούν το μεγαλύτερο πρόβλημα στην επιδημιολογική εικόνα, με το Υπουργείο να επαναξιολογεί τα μέτρα και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Σημαντική αύξηση σημειώθηκε σε σχολεία, κάτι που προηγουμένως δεν αποτελούσε ιδιαίτερο πρόβλημα, ενώ επιχειρήσεις σημειώνουν μεγάλο αριθμό θετικών κρουσμάτων σε υπαλλήλους τους.

Όπως δηλώνουν επιδημιολόγοι έγιναν οι πρώτες χαλαρώσεις με την προϋπόθεση η κατάσταση να είναι ελεγχόμενη, να τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα και πρωτόκολλα, κάτι που όπως διαφαίνεται με τα νέα κρούσματα δεν τηρείται ευλαβικά. 

Η κούραση και η αγανάκτηση του κόσμου έχει υπερβεί της ασφάλειας με αποτέλεσμα οι πολίτες να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα όπως έκαναν στο πρώτο κύμα κορωνοϊου. Ακόμη η αυξημένη μεταδοτικότητα του νέου στελέχους επιβαρύνει περισσότερο την κατάσταση που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top