ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περδίος στον Guardian: 1η Μαϊου οι πρώτοι εμβολιασθέντες τουρίστες απο Βρετανία

Περδίος στον Guardian: 1η Μαϊου οι πρώτοι εμβολιασθέντες τουρίστες απο Βρετανία

Ανοίγουμε για τους εμβολιασθέντες Βρετανούς την 1η Μαΐου διότι απαιτείται σχεδιασμός και βεβαιότητα, δηλώνει ο Σ. Περδίος στον Guardian

Ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος δηλώνει στον Guardian ότι η απόφαση να ανακοινωθεί το άνοιγμα της Κύπρου από την 1η Μαΐου για όσους επισκέπτες από τη Βρετανία θα έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού λήφθηκε «διότι δεν ξέρουμε πότε θα επιτευχθεί συμφωνία σε ευρωπαϊκό επίπεδο» για τον τρόπο υποδοχής τουριστών το φετινό καλοκαίρι.

«Για τους ανθρώπους που θα ταξιδέψουν εδώ θέλαμε να παράσχουμε τη βεβαιότητα ότι η Κύπρος θα είναι έτοιμη να τους καλωσορίσει. Ο σχεδιασμός των ταξιδιών απαιτεί βεβαιότητα», εξηγεί ο κ. Περδίος.

Η βρετανική εφημερίδα σχολιάζει ότι η κυπριακή απόφαση ήρθε ενώ η ΕΕ «πασχίζει» να διαμορφώσει ένα ενιαίο μέτωπο επί των λεγόμενων «εμβολιαστικών διαβατηρίων».

Ο Υφυπουργός Τουρισμού λέει επίσης ότι κλιμάκια των δύο χωρών βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις για τις λεπτομέρειες του πώς θα λειτουργήσουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

«Είναι θέμα τεχνικών λεπτομερειών ως προς το πώς θα μοιάζει το πιστοποιητικό. Θα έχουμε περαιτέρω συναντήσεις τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες για να οριστικοποιήσουμε τα πάντα. Θα χρησιμοποιήσουμε οτιδήποτε θέλει η βρετανική Κυβέρνηση να χρησιμοποιήσουμε. Είναι το Ηνωμένο Βασίλειο που θα αποφασίσει κατά πόσο το πιστοποιητικό θα είναι ψηφιακό ή αν θα είναι ένα πιστοποιητικό από τον γενικό γιατρό. Δε θα ζητάμε ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού βασισμένο σε δικό μας σχέδιο», διευκρινίζει ο κ. Περδίος.

Ο Υφυπουργός προσθέτει ότι από την 1η Απριλίου οι αφίξεις από τη Βρετανία στην Κύπρο θα επιτρέπονται δίχως υποχρέωση καραντίνας, εκτός αν διαγιγνώσκονται θετικοί σε τεστ κορωνοϊού και χρειάζεται να τεθούν σε απομόνωση. 

«Βασικά εγγυόμαστε ταξίδι χωρίς καραντίνα από το Ηνωμένο Βασίλειο από την 1η Απριλίου. Αυτό που θα ισχύσει επιπλέον από την 1η Μαΐου θα είναι ότι εκείνοι που έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού θα διευκολύνονται ώστε να μη χρειάζεται να κάνουν και τεστ», εξηγεί ο κ. Περδίος στον Guardian.

Προσθέτει τέλος ότι η κυπριακή Κυβέρνηση θα συνεχίσει να καλύπτει όλο το κόστος της διαδικασίας καραντίνας των επισκεπτών που θα βρίσκονται θετικοί στον κορωνοϊό ενώ είναι στην Κύπρο.

«Αλλά δεν ανοίγουμε μόνο για τους εμβολιασθέντες ταξιδιώτες. Ο καθένας θα επιτρέπεται να ταξιδέψει εδώ, με ή χωρίς πιστοποιητικά και ασφαλώς η ημερομηνία του ταξιδιού εξαρτάται από τη βρετανική Κυβέρνηση και το πότε θα αποφασίσει να επιτρέψει τα ταξίδια στο εξωτερικό», καταλήγει ο Υφυπουργός Τουρισμού.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Ελεύθεροι οι 2 από τους 8 – Αναμένεται να ασκήσει έφεση ο ένας

Σφοδρές αναταράξεις σε πτήσεις: Πόσο συχνά συμβαίνουν και τι τις προκαλεί - Βίντεο

Έτοιμο να λειτουργήσει το Υφυπουργείο Μετανάστευσης - Αναμένεται ο διορισμός υφυπουργού από τον ΠτΔ

Τα συμπεράσματα του ΟΚΥπΥ για το παιδί που έχασε την όραση του λόγω λέιζερ - «Μπορεί να καταστούν πολύ βλαβεροί για την υγεία οι φακοί»

Αικατερίνη Χριστοδουλίδη: Η κόρη του Προέδρου αποφοίτησε και ο ίδιος ανέβασε την πιο γλυκιά φωτογραφίαΑναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Για τις 29 Μαΐου ανέβαλε την Πέμπτη το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την εξέταση της προδικαστικής ένστασης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, με την οποία ζητεί την παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top