ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τατάρ: ' Η Τουρκία ως εγγυήτρια χώρα οδήγησε τους Τουρκοκύπριους στη "σωτηρία" το 1974'

Τατάρ: ' Η Τουρκία ως εγγυήτρια χώρα  οδήγησε τους Τουρκοκύπριους στη "σωτηρία" το 1974'

Τη σημασία της κυριαρχίας και της στήριξης της Τουρκίας για τους Τουρκοκύπριους επανέλαβε σήμερα ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, κατά την διάρκεια συνάντησης με αντιπροσωπεία της «Οργάνωσης των Βακουφιών και του Γραφείου Θρησκευτικών Υποθέσεων» υπό τον Ντουραλί Ελάλ.

 
Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο κ. Τατάρ είπε ότι εδώ και χρόνια ποτέ δεν βρίσκονταν στο σημείο που είναι σήμερα να υπερασπίζονται με τόση βεβαιότητα το «κράτος» τους. «Τώρα πλέον ακολουθούμε μιαν απόλυτη πολιτική. Δεν τίθεται θέμα να κάνουμε βήμα πίσω στον δρόμο που ακολουθούμε με τη στήριξη και τη συμφωνία της Τουρκίας».    
 
Υποστηρίζοντας ότι το γεγονός πως η Τουρκία ήταν εγγυήτρια χώρα και οδήγησε τους Τουρκοκύπριους στη "σωτηρία" το 1974 και οι Τουρκοκύπριοι είχαν την ευκαιρία να το φωνάξουν αυτό στον κόσμο με την εκλογή του ιδίου στην «προεδρία της δημοκρατίας», ο Τατάρ σημείωσε ότι τα αναφέρει όλα αυτά στους ξένους που τον επισκέπτονται.
 
«Πλέον έχει καταρρεύσει το μοντέλο της ομοσπονδίας. Πλέον προτείνουμε τη συνεργασία που βασίζεται στην κυριαρχία των δύο κρατών που ζουν πλάι-πλάι», ισχυρίστηκε και εξέφρασε την άποψη ότι θα βγουν όλες οι πλευρές κερδισμένες με τη συνεργασία των δύο κυρίαρχων κρατών σε πολλά θέματα, όπως η ενέργεια και το περιβάλλον. 
 
Αναφερόμενος στη ρήση του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ ότι «δικαίωμα που δεν βασίζεται στην κυριαρχία δεν είναι δικαίωμα», ο Ερσίν Τατάρ αναφέρθηκε στη σημασία της κυριαρχίας και της στήριξης της Τουρκίας για τους Τουρκοκύπριους.
 
Ο τ/κ «λαός», συνέχισε, θέλει να καταστεί «κυρίαρχο κομμάτι» μιας συμφωνίας δίκαιης, μόνιμης και βιώσιμης ως «χωριστός λαός» και επανέλαβε ότι θα μεταβούν στην άτυπη πενταμερή στη Γενεύη για να εξηγήσουν νέες ιδέες.  
 
Αναφερόμενος στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, ο κ. Τατάρ είπε ότι έχουν και τα βακούφια δικαιώματα εκεί και πρόσθεσε ότι το θέμα θα εξεταστεί στη βάση της δικαιοσύνης.  
 
Στο μεταξύ, ο Τ/κ ηγέτης προήδρευσε σύσκεψης του «ανώτατου συμβουλευτικού συμβουλίου» ενόψει της άτυπης πενταμερούς στη Γενεύη αλλά και «θεμάτων της επικαιρότητας».
 
Ανακοίνωση της «προεδρίας» αναφέρει ότι έγινε δύο συσκέψεις του «συμβουλίου» στο οποίο συμμετείχαν εκτός από τον κ. Τατάρ, ο «πρωθυπουργός» Σανέρ, ο Τούρκος «πρέσβης» στα κατεχόμενα, οι «διοικητές» των «δυνάμεων ασφαλείας» και του κατοχικού στρατού, ο «υπεξ», ο «υπουργός γεωργίας», ο «υφυπουργός παρά τω προέδρω», ο «υφυπεξ», ο τ/κ διαπραγματευτής, ο υπεύθυνος του κέντρου συντονισμού της ΕΕ και η σύμβουλος της «προεδρίας» για νομικά θέματα, Σιουλέν Καραμπατζιάν.

 

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Καιρός: Θα «πνιγούμε» από τη σκόνη - Πότε αναμένεται να βρέξει - Αναλυτικά η πρόγνωση

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο Tik Τοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top