ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ: Έχουν αποτραπεί 12.000 κρούσματα μέσω του εμβολιασμού

ΕΛΛΑΔΑ:  Έχουν αποτραπεί 12.000 κρούσματα μέσω του εμβολιασμού

Στη χώρα μας υπολογίζεται ότι έχουν αποτραπεί τουλάχιστον 12.000 κρούσματα μέσω του εμβολιασμού, επισήμανε στην καθιερωμένη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Επιπλέον ενημέρωσε ότι οι εμπειρογνώμονες συνιστούν την εισαγωγή της τηλεκπαίδευσης σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες και πως ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της AstraZeneca θα συνεχιστεί κανονικά καθώς όπως εκτίμησε η Εθνική Επιτροπή Εμβολισμών μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία τεκμηρίωση ότι τα θρομβοεμβολικά επεισόδια που παρατηρήθηκαν συνδέονται με το εμβόλιο.

Το ενθαρρυντικό είναι πως “Εμφανής είναι η μείωση των ανθρώπων ηλικίας άνω των 85 ετών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ σε όλη τη χώρα προφανώς λόγω της αύξησης της εμβολιαστικής κάλυψης στις συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού”.

Εξηγώντας το σκεπτικό, για το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων, το μέλος της επιτροπής επισήμανε, πως η διασπορά αυξάνεται παρά τα περιοριστικά μέτρα και λίγα μόνο κρούσματα συνδέονται με συρροές αφού ο ιός είναι παντού στην κοινότητα. «Οι μεταλλάξεις άλλαξαν τις ισορροπίες, λόγω αυξημένης μεταδοτικότητας σε ένα περιβάλλον με μεγάλη διασπορά του ιού στην κοινότητα.»

Το επιδημιολογικό φορτίο στην επικράτεια συνεχίζει να αυξάνεται σε πολλές περιοχές παρά τα αυξημένα μέτρα, τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου κατά την αρχή της ενημέρωσης, σημειώνοντας ότι χθες, στις 11 Μαρτίου συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ανακήρυξη της πανδημίας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ο αριθμός των τεστ έφτασαν τις 45.000, αλλά ο δείκτης θετικότητας έφτασε το 4,5%, ξεπέρασε δηλαδή το 2021 το όριο του 4%. Στην Αττική ο δείκτης θετικότητας είναι στο 7%, είπε η κα Παπαευαγγέλου.

“Ο συνολικός αριθμός των διαγνωσμένων ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια αγγίζει τα 20.000 κρούσματα. Αφορούν και πάλι τους ανθρώπους 25 με 55 με μεγαλύτερη κινητικότητα. Στην Αττική καταγράφεται αύξηση των νέων κρουσμάτων σε όλες τις γειτονιές με διαγνωσμένα 10.000 ενεργά κρούσματα από 80.150 μόλις την περασμένη Παρασκευή. Ο Πειραιάς εμφανίζει τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων ειδικά το κέντρο, τον υψηλότερο που έχει καταγραφεί ποτέ στη χώρα μας από την αρχή της πανδημίας. 400 συνάνθρωποι μας εισάγονται στο νοσοκομείο καθημερινά, ενώ στις τελευταίες δυο ήμερες οι εισαγωγές ξεπέρασαν τις 500.

“Χθες το βράδυ λόγω κορονοϊού, νοσηλεύονταν 4.032 ασθενείς σε όλη την επικράτεια. Μόνο στην Αττική έγιναν 2000 εισαγωγές περίπου μέσα στην τελευταία εβδομάδα με αρκετούς νεότερους ανθρώπους ηλικίας 45 με 65 κάτι που είχαμε ζήσει και το Δεκέμβριο, όταν αυξάνει η διασπορά πέφτει η μέση ηλικία των νοσηλευόμενων. Συνεχίζεται η πίεση στο ΕΣΥ, και  θα συνεχιστεί για τις επόμενες 2 με 3 εβδομάδες. Ο αριθμός των διασωληνωμένων ξεπέρασε τους 550”.

Η κα Παπαευαγγέλου πρόσθεσε ότι η πληρότητα των ΜΕΘ υπολογίζεται στο 92%, παρά την αύξηση των κλινών, αλλά και τη συνδρομή ιδιωτικών κλινικών.

Βρισκόμαστε σε ανοδική πορεία του επιδημιολογικού φορτίου, τόνισε, προσθέτοντας ότι οι μεταλλάξεις άλλαξαν τις ισορροπίες.

 

Πηγή: ΕΡΤ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top