ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Με το ‘δάχτυλο στη σκανδάλη’ η Κυβέρνηση - Μέτρα που δείχνουν... Λεμεσό

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Με το ‘δάχτυλο στη σκανδάλη’ η Κυβέρνηση - Μέτρα που δείχνουν... Λεμεσό

Έτοιμη παρουσιάζεται η Κυβέρνηση για λήψη κρίσιμων αποφάσεων ανά πάσα στιγμή, αφού παρακολουθεί στενά την πορεία της πανδημίας στο νησί μας.

Από τη μία υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία αφού φαίνεται να ξεκαθαρίζει το τοπίο με τη συνέχιση της χορήγησης των εμβολίων της AstraZeneca ενώ το σύστημα υγείας δείχνει να πιέζεται όμως αντέχει ακόμη.

Από την άλλη όμως οι νοσηλείες αυξάνονται κατακόρυφα με πιο ενδεικτικό παράδειγμα τη δήλωση του υπουργού Υγείας -που αφορά και την βρετανική μετάλλαξη- λέγοντας πως ‘Έχουμε πλέον σε μια βδομάδα, όσες νοσηλείες είχαμε σε ένα ολόκληρο μήνα’ επιχειρώντας να αναδείξει και την κατακόρυφη αύξηση στο βαθμό θετικότητας.

Χωρίς να υπάρχει οτιδήποτε βέβαιο και με τα όσα διαχέονται δίνεται μια μικρή πίστωση χρόνου για να δημιουργηθεί μια πιο ξεκάθαρη εικόνα της κατάστασης.

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια μικρή σταθεροποίηση ενώ παρά τους φόβους της Κυβέρνησης, μερίδα επιδημιολόγων υποστηρίζει πως ο βαθμός θετικότητας αλλά και τα κρούσματα στη Λεμεσό αναμένεται να μειωθούν.

Το βέβαιο είναι πως από πλευράς Κυβέρνησης έχει αποσαφηνιστεί πως δε θα γίνουν ‘εκπτώσεις‘ στη δημόσια υγεία, αφήνοντας να νοηθεί πως δεν πρόκειται να διστάσει να προβεί σε κλιμάκωση μέτρων, είτε αυτά αφορούν οριζόντιο είτε τοπικό χαρακτήρα δείχνοντας ξεκάθαρα προς... Λεμεσό.

Η μάχη απέναντι στην πανδημία δείχνει να κορυφώνεται με τους εμβολιασμούς αλλά και τα rapid test σε ευρεία κλίμακα να αποτελούν στο παρόν στάδιο τα σημαντικότερα όπλα που διαθέτουμε στην καταπολέμηση της.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top