ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερντογάν: «Πλέον να συζητηθούν ρεαλιστικές επιλογές στο Κυπριακό»

Ερντογάν: «Πλέον να συζητηθούν ρεαλιστικές επιλογές στο Κυπριακό»

Πλέον πρέπει να συζητηθούν οι νέες ρεαλιστικές επιλογές στο Κυπριακό, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, κατά την τηλεδιάσκεψη που είχε με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, κατά την τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη των σχέσεων Τουρκίας-ΕΕ και αξιολογήθηκαν κοινά μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας. Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι από τις εργασίες της Συνόδου της ΕΕ στις 25-26 Μαρτίου αναμένουν ένα αποτέλεσμα που θα ανοίξει τον δρόμο για το μέλλον των σχέσεων Τουρκίας - ΕΕ.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι πρέπει να λειτουργούν όλοι οι μηχανισμοί και να ξεκινήσουν εκ νέου διαδικασίες διαλόγου υψηλού επιπέδου προκειμένου να προωθηθεί η συνεργασία, προσθέτοντας ότι η απελευθέρωση της βίζας, η επικαιροποίηση της τελωνειακής ένωσης, το άνοιγμα νέων κεφαλαίων είναι απαραίτητο να διοργανωθούν.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ακόμη ότι η Τουρκία είναι υπέρ της σταθερότητα και της συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο και πως σε αυτό το πλαίσιο έχει κάνει εποικοδομητικά βήματα, προσθέτοντας πως παρά τις «προκλήσεις και τις επιθετικές ενέργειες» της Ελλάδας και των Ε/κ, εξακολουθούν να διατηρούν αυτή τη στάση. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι πιστεύουν πως η λύση πρέπει να βρεθεί στο τραπέζι και πως περνάει μέσα από τον διάλογο. Ανέφερε ακόμη πως αντί να υπαγορεύουν τα αποδεδειγμένα ανεπιτυχή μοντέλα στο Κυπριακό στις πλευρές στο νησί, πλέον πρέπει να συζητηθούν οι νέες ρεαλιστικές επιλογές.

Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, ο Τούρκος Πρόεδρος επανέλαβε την νέα πρότασή του για διεθνή διάσκεψη για την Ανατολική Μεσόγειο, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να επιτραπεί στο δίδυμο Ε/κ - Ελλάδα να καταχραστεί τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με πρόσχημα την ‘αλληλεγγύη ενότητας’.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top