ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σε αναζήτηση των ατόμων που έκοψαν συρματόπλεγμα στον Αστρομερίτη - Περιπολίες της Αστυνομίας

Σε αναζήτηση των ατόμων που έκοψαν συρματόπλεγμα στον Αστρομερίτη - Περιπολίες της Αστυνομίας

Κομμάτι του συρματοπλέγματος, που τοποθετήθηκε κατά μήκος της πράσινης γραμμής στον Αστρομερίτη, με σκοπό την αποτροπή μεταναστευτικών ροών από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές, έκοψαν χθες άγνωστοι, το οποίο ακολούθως τοποθέτησαν έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ γύρω στις 20:20 το Σάββατο, άγνωστα πρόσωπα προχώρησαν στην αποκοπή του υπό κατασκευή συρματοπλέγματος, που βρίσκεται κατά μήκος της νεκρής ζώνης.

Στο σημείο έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας, όπου εντόπισαν ότι από το σημείο αποκόπηκε όντως κομμάτι του συρματοπλέγματος. Στην περιοχή διενεργήθηκαν εξετάσεις, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας διεξάγονταν περιπολίες.

Οι εξετάσεις θα συνεχιστούν σήμερα.

Στο μεταξύ, την ευθύνη για την ενέργεια ανέλαβαν μέσα από ανάρτησή τους στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μέλη της Ομάδας «Ως Δαμέ», η οποία αναφέρει ότι «στο συρματόπλεγμα του Αστρομερίτη συναντιούνται η διχοτομική πολιτική, που καλπάζει μαζί με τη ρατσιστική διαχείριση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης».

Σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρει στην ανάρτησή της, «τα συρματοπλέγματα που κόβουν την Κύπρο στη μέση, τα συρματοπλέγματα που εγκλωβίζουν τους μετανάστες στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Πουρνάρα, είναι παράγωγο της ίδιας πολιτικής» και προσθέτει ότι «παρά το γεγονός ότι ετοιμαζόμαστε για νέο γύρο συνομιλιών για το Κυπριακό, η συμβολική τοποθέτηση 11χμ συρματοπλεγμάτων στην πράσινη γραμμή,  φανερώνει μια προσπάθεια της κυβέρνησης να αντλήσει πολιτική υπεραξία από τον βαθύ λάκκο όσων επιθυμούν τη διχοτόμηση αλλά ντρέπονται να το δηλώσουν, και όσων δεν θέλουν πρόσφυγες και μετανάστες».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top