ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Απρίλιος με ‘κέρφιου’ και SMS: Ο επιτρεπόμενος αριθμός και η ώρα της απαγόρευσης

Απρίλιος με ‘κέρφιου’ και SMS: Ο επιτρεπόμενος αριθμός και η ώρα της απαγόρευσης

Με τους γονείς να αγωνιούν για την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία, τόσο των Γυμνασίων Παγκύπρια, όσο και των Δημοτικών στη Λεμεσό, αλλά και τον κόσμο που έχει κουραστεί με τα περιοριστικά μέτρα που αφορούν την πανδημία, εδώ και ένα χρόνο, η αγωνία φτάνει στο κόκκινο για το τι θα γίνει με σχολεία, ‘κέρφιου’ και SMS.  

Με τα υφιστάμενα μέτρα, φαίνεται πως θα συνεχίσουμε μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου, καθώς τα κρούσματα δεν μειώνονται και συνεχίζουν καθημερινά να κυμαίνονται στα 350-400.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, το άνοιγμα των σχολείων (Γυμνασίων Παγκύπρια και Δημοτικών στην Λεμεσό), πιθανόν να είναι το μοναδικό μέτρο που θα αρθεί.  Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ενδέχεται τα σχολεία να ανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα (29/03), χωρίς να είναι κάτι σίγουρο ακόμη.

Ανακοινώσεις από τον Υπουργό Υγείας, περιμένουμε να γίνουν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, καθώς το διάταγμα που είναι τώρα σε ισχύ, λήγει την επόμενη Τετάρτη (31/03).

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα SMS παραμένουν 2 (δυο) καθημερινά για κάθε πολίτη, ενώ χλωμό μοιάζει το ενδεχόμενο να αυξηθούν σε 3 (τρία), και απομακρυσμένο σενάριο να καταργηθούν, πριν το πρώτο δεκαπενθήμερο το Απρίλη. Το ίδιο θα ισχύει και για την απαγόρευση της κυκλοφορίας, που θα παραμένει στις 23:00 το βράδυ.

Σε ό,τι αφορά τον τομέα της εστίασης και τις σκέψεις που υπάρχουν να ανοίξουν και τους κλειστούς χώρους, φαίνεται πως παίρνει και αυτό παράταση.  

Να υπενθυμίσουμε ότι χθες τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής πραγματοποίησαν έκτακτη τηλεδιάσκεψη, η οποία κράτησε περισσότερο από δυο ώρες (συγκεκριμένα από τις 20:30 μέχρι τις 22:30), σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline.  Στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου ζήτησε από τους ειδικούς να εξετάσουν το θέμα των σχολείων και να του μεταφέρουν τις απόψεις τους, γενικά σε ό,τι αφορά το θέμα της πανδημίας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top