ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ολομέλεια της Βουλής τήρησε μονόλεπτη σιγή στη μνήμη της Κλάιρης Αγγελίδου

Η Ολομέλεια της Βουλής τήρησε μονόλεπτη σιγή στη μνήμη της Κλάιρης Αγγελίδου

Η Ολομέλεια της Βουλής τήρησε στη συνεδρία της Παρασκευής μονόλεπτη σιγή στη μνήμη της Κλάιρης Αγγελίδου, η οποία απεβίωσε χθες 1η Απριλίου.

 
Στην αναφορά του ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αδάμου Αδάμου, ανέφερε ότι ανήμερα της επετείου της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα 1955-1959 έφυγε από τη ζωή μια σημαντική προσωπικότητα της πολιτικής και των γραμμάτων: η πρώην βουλευτής και πρώην Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, καθώς και αγωνίστρια της ΕΟΚΑ Κλαίρη Αγγελίδου.

Η Κλαίρη Αγγελίδου, είπε, γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1932. Φοιτήτρια ακόμη, συμπλήρωσε, εντάχθηκε στις τάξεις της ΕΟΚΑ και υπήρξε υπεύθυνη όλων των γυναικείων ομάδων της οργάνωσης στην περιοχή Καρπασίας. Πρόσθεσε ότι μετά το πέρας των σπουδών της στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών εργάστηκε ως φιλόλογος μέχρι το 1991, οπότε και εξελέγη βουλευτής εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου του Συνασπισμού ΔHΣΥ-Κόμμα Φιλελευθέρων. Συμπλήρωσε ότι το 1993 διορίστηκε Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, θέση την οποία υπηρέτησε μέχρι το 1997. Παράλληλα, είπε, η Κλαίρη Αγγελίδου ανέπτυξε πλούσιο συγγραφικό έργο, για το οποίο έλαβε πολλές διακρίσεις τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, ιδιαίτερα στον τομέα της ποίησης. Υπήρξε επίσης μέλος πληθώρας πολιτιστικών και ακαδημαϊκών συλλόγων.

«Διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των μελών του σώματος, θέλω να εκφράσω τη βαθιά μας θλίψη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της Κλαίρης Αγγελίδου», ανέφερε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top