ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Προσφορές προς Κύπριους για ξενοδοχεία... ενώ απαγορεύεται να διαμείνουν

ΚΥΠΡΟΣ: Προσφορές προς Κύπριους για ξενοδοχεία... ενώ απαγορεύεται να διαμείνουν

Σύγχυση έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες από διαφημίσεις ξενοδοχείων για προσφορές προς Κύπριους, την ώρα που απαγορεύεται η διαμονή σε αυτά.

Όπως πληροφορούμαστε οι πολύ χαμηλές τιμές υπάγονται κάτω από το σχέδιο του Υφυπουργείου Τουρισμού «Έκτακτο Σχέδιο Ενίσχυσης Εγχώριου Τουρισμού» και εκκινούν από τις 24 Απρίλιου, με το σχέδιο να καλύπτει το 35% της τιμής.

Μάλιστα απευθύνεται ξεκάθαρα διαμένοντες στην Κύπρο, γεγονός που προκαλεί απορίες αφού είναι γνωστό πως η διαμονή μόνιμων κατοίκων Κύπρου σε ξενοδοχεία απαγορεύεται. Μετά από επικοινωνία με τους υπευθύνους κάποιων εκ των ξενοδοχείων, οι ίδιοι μας ενημέρωσαν πως γνωρίζουν την απαγόρευση και μάλιστα πληροφορούν όσους ενδιαφέρονται να προκρατήσουν πως η κράτηση θα ισχύει μόνο εάν και εφόσον αρθούν οι περιορισμοί.

Επικοινωνήσαμε και με το Υφυπουργείο Τουρισμού με σκοπό να μάθουμε αν υπήρχε οποιαδήποτε ενημέρωση που να προδιαθέτει το... unlock των ξενοδοχειακών μονάδων και για Κύπριους πολίτες όμως μας αναφέρθηκε ρητά πως κάτι τέτοιο δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμη.

Εν συνεχεία εντοπίσαμε και τον Γενικό Διευθυντή του ΠΑΣΥΞΕ, Φιλόκυπρο Ρουσσουνίδη, που μας δήλωσε πως μπορεί μεν βάσει διατάγματος να απαγορεύεται στο παρόν στάδιο η μετάβαση και διαμονή συμπατριωτών μας σε ξενοδοχειακές μονάδες όμως παράλληλα το κάθε ξενοδοχείο διατηρεί το δικαίωμα να λειτουργήσει όποτε αυτό θέλει (φιλοξενώντας προς το παρόν αποκλειστικά τουρίστες).

Πάντως πέραν της σύγχυσης που δημιουργήθηκε αρχικά, στο σχέδιο εντάσσονται πάρα πολύ αξιόλογες ξενοδοχειακές μονάδες και μάλιστα σε εξαιρετικά προσιτές τιμές.

Όπως αναφέρθηκε πάντως δια στόματος του Προέδρου του ΠΑΣΥΞΕ, Φιλόκυπρου Ρουσσουνίδη -και κάτι που αποτελεί πρόβλεψη και όχι απόφαση- αναμένει την επιστροφή των Κυπρίων για διαμονή σε ξενοδοχεία μέσα στον Απρίλιο. Κάτι που σημαίνει πως αξίζει να ‘ρισκάρετε’ και να προκρατήσετε διανυκτερεύσεις σε εξαιρετικές τιμές, στηρίζοντας παράλληλα τον ταλαιπωρημένο εγχώριο τουρισμό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top