Noτιοκορεάτες κατέστρεψαν έργο τέχνης γιατί νόμισαν ότι μπορούσαν να βάλουν τη δική τους πινελιά

Noτιοκορεάτες κατέστρεψαν έργο τέχνης γιατί νόμισαν ότι μπορούσαν να βάλουν τη δική τους πινελιά

Ζευγάρι νεαρών στη Νότια Κορέα που κατηγορείται για βανδαλισμό του έργου τέχνης του Αμερικανού καλλιτέχνη γκράφιτι, JonOne, δήλωσαν ότι είχαν λανθασμένα σκεφτεί ότι επιτρεπόταν να προσθέσουν τη δική τους «πινελιά» ως «συμμετοχική τέχνη».


Το έργο τέχνης 240 X 700 εκατοστά, χωρίς τίτλο, εκτιμάται ότι αξίζει περίπου 500.000 δολάρια και ζωγραφίστηκε από τον JonOne, ο οποίος ζει στη Νέα Υόρκη, το 2016 μπροστά σε κοινό, στη Σεούλ.

Τα κουτιά με τα χρώματα και τα πινέλα από τη ζωντανή παράσταση μεταφέρθηκαν με το γκράφιτι, σε γκαλερί στο Lotte World Mall, εμπορικό συγκρότημα στην περιοχή Songpa της Σεούλ, είναι τοποθετημένα στο δάπεδο μπροστά από τον πίνακα και θεωρούνται μέρος του έργου τέχνης.

Σύμφωνα με το προσωπικό της γκαλερί την περασμένη Παρασκευή, οι κάμερες κλειστού κυκλώματος κατέγραψαν έναν νεαρό άνδρα και μια γυναίκα περίπου 20 ετών να παίρνουν μπογιά και να την απλώνουν στο έργο τέχνης.

Ο επιμελητής της έκθεσης, Κανγκ Γουκ, στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάζεται το έργο, διευκρίνισε ότι η γκαλερί αποφάσισε να μην καταθέσει μήνυση επειδή φάνηκε πως ήταν πραγματικά ένα σφάλμα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Ψήφος εμπιστοσύνης η παρουσία της Chevron στην κυπριακή ΑΟΖ - Aναγκαία η επιτάχυνση διαδικασιών με Αίγυπτο

ΠτΔ: Ψήφος εμπιστοσύνης η παρουσία της Chevron στην κυπριακή ΑΟΖ - Aναγκαία η επιτάχυνση διαδικασιών με Αίγυπτο

Στην επιτάχυνση των διαδικασιών για ολοκλήρωση των συμφωνηθέντων με την Αίγυπτο, αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος δέχθηκε, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Πρόεδρο της Chevron αρμόδιο για τις αναδυόμενες χώρες κ. Χαβιέ λα Ρόσα, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο προτού μεταβεί στην Αίγυπτο.