VIDEO - Παναπεργία: Ξεκίνησαν οι επαρχιακές συγκεντρώσεις - «Ξεχύθηκε» στους δρόμους ο κόσμος - «Κάτω τα χέρια από την ΑΤΑ»
Ξεκίνησαν οι επαρχιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται κατά την διάρκεια της παναπεργίας των συντεχνιών για την ΑΤΑ.
Τα αυξημένα περιστατικά σε σχολεία μπορούν να προκαλέσουν διασπορά του ιού στην κοινότητα, αφού τα άτομα (μαθητές και προσωπικό), εκτός από τις επαφές τους εντός του σχολείου, μπορούν συνεπακόλουθα να μεταδώσουν τον ιό ενδοοικογενειακά και στο κοινωνικό τους περιβάλλον.
Συνεπώς, με στόχο τον περιορισμό της πιθανότητας εξάπλωσης του ιού στα σχολεία αλλά και στην κοινότητα, το Υπουργείο Υγείας, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας και τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή για τον κορωνοϊό, έχει διαφοροποιήσει το πρωτόκολλο ιχνηλάτησης των κρουσμάτων στις σχολικές μονάδες. Συγκεκριμένα:
Με την αλλαγή στη διαδικασία, μειώνεται η πιθανότητα δημιουργίας αλυσίδας στο σχολείο και ταυτόχρονα προστατεύεται η εκπαιδευτική διαδικασία στα τμήματα που δεν έχουν θετικά περιστατικά.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις