ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσαβούσογλου: Άδικες οι κατηγορίες κατά τουρκικής πλευράς, υπεύθυνη η ΕΕ για διευθέτηση καθισμάτων

Τσαβούσογλου: Άδικες οι κατηγορίες κατά τουρκικής πλευράς, υπεύθυνη η ΕΕ για διευθέτηση καθισμάτων

Άδικες χαρακτήρισε τις κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου για το περιστατικό που σημειώθηκε το Προεδρικό Μέγαρο, στην Άγκυρα, με τη διευθέτηση των καθισμάτων κατά τη συνάντηση που είχε η ηγεσία της ΕΕ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι υπεύθυνη είναι η ΕΕ.


Σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον ομόλογό του από το Κουβέιτ, Σέιχ Αχμάντ Νάσερ αλ-Μοχάμεντ αλ-Σαμπάμ, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών είπε ότι “υπήρξαν άδικες κατηγορίες για την Τουρκία. Η Τουρκία είναι ένα κράτος με βαθιές ρίζες και δεν φιλοξενεί επισκέπτες για πρώτη φορά. Το πρωτόκολλο που ακολουθείται είναι οι κανόνες του διεθνούς πρωτοκόλλου και της τουρκικής φιλοξενίας, πάντα. Η γνωστή παραδοσιακή σε όλον τον κόσμο τουρκική φιλοξενία. Και σε αυτήν την επίσκεψη εφαρμόστηκε το ίδιο. Σε κάθε συνάντηση, σε κάθε επίσκεψη, είτε πραγματοποιούμε εμείς επίσκεψη, είτε έρχονται επισκέπτες στην Τουρκία, αυτοί που ασχολούνται με το πρωτόκολλο συνομιλούν πριν από την επίσκεψη και συζητούν το θέμα της οργάνωσης. Σε αυτή τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό μέγαρο, ικανοποιήσαμε τις απαιτήσεις του πρωτοκόλλου της ΕΕ. Δηλαδή, η διάταξη των καθισμάτων ορίστηκε με βάση τις υποδείξεις της ΕΕ. Τελεία”.

“Τηρήθηκαν οι απαιτήσεις της πλευράς της ΕΕ. Αυτό σημαίνει ότι η διάταξη του πού θα καθίσει ο καθένας έγινε σύμφωνα με τις προτάσεις τους. Οι υπηρεσίες πρωτοκόλλου μας συναντήθηκαν πριν από την επίσκεψη και οι απαιτήσεις τους εφαρμόστηκαν”, ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top