ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Αριθμοί που σοκάρουν, ώρα για έκτακτα μέτρα - Τα σενάρια και οι προτάσεις

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Αριθμοί που σοκάρουν, ώρα για έκτακτα μέτρα - Τα σενάρια και οι προτάσεις

Ούτε κατά τη χθεσινή (Δευτέρα 19/4) ανακοίνωση των ημερήσιων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων παρατηρήθηκε οποιαδήποτε βελτίωση με την ανησυχία να εντείνεται και τους αριθμούς να σοκάρουν.

Μάλιστα πέραν των κρουσμάτων (που ξεπέρασαν ξανά τα 800) αλλά και του νέου αρνητικού ρεκόρ νοσηλευόμενων (φτάσαμε αισίως τους 284), αλλά και ασθενών που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση (68) ανακοινώθηκε πως το Νοσοκομείο Αμμοχώστου (Αναφοράς) έχει φτάσει το 100% πληρότητα στέλνοντας SOS προς πάσα κατεύθυνση.

Η στάση που τηρείται κυρίως από πλευράς Κυβέρνησης δείχνει μια μετριοπάθεια αφού η αρχική σκέψη κάνει λόγο για επέκταση των υφιστάμενων μέτρων μέχρι τις 15 Μαίου.

Παρά τα όσα εξαγγέλθηκαν όμως την περασμένη Κυριακή (18/4) αμέσως μετά την έκτακτη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Νίκος Αναστασιάδης με δηλώσεις του χθες στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha δεν απέκλεισε την λήψη αυστηρότερων μέτρων.

Και αυτό διότι, την τελευταία -ιδιαίτερα- εβδομάδα η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας παρουσιάζεται ιδιαίτερα επιβαρυμένη.

Το δεύτερο λοιπόν σενάριο προνοεί τη λήψη περαιτέρω περιοριστικών μέτρων που με όσα απορρέουν θα προβλέπει την μεταφορά της απαγόρευσης κυκλοφορίας (από τις 23:00 στις 21:00), το κλείσιμο όλων των σχολείων για 3 εβδομάδες καθώς και αυστηροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε χώρους εστίασης και εργασίας.

Παράλληλα καταρτίζεται πλάνο που αφορα συγκεκριμένες ημέρες των πασχαλινών εορτών -και όχι ολόκληρη τη Μεγάλη Εβδομάδα όπως είχε αναφερθεί αρχικά- με σκοπό τον ασφαλέστερο εκκλησιασμό των πιστών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top