ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρευνα της PwC: Αυξημένη αισιοδοξία Κυπρίων επιχειρηματιών για αύξηση των εσόδων τους

Έρευνα της PwC: Αυξημένη αισιοδοξία Κυπρίων επιχειρηματιών για αύξηση των εσόδων τους

Αυξημένα επίπεδα αισιοδοξίας ανάμεσα στους επιχειρηματικούς ηγέτες της Κύπρου αποτυπώνουν τα αποτελέσματα της 10ης ετήσιας τοπικής έρευνας της PwC για τους CEOs, η οποία έγινε στο πλαίσιο της 24ης παγκόσμιας έρευνας που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 5.050 CEOs από 100 χώρες.

 
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, στην οποία συμμετείχαν 135 επιχειρηματικοί ηγέτες από την Κύπρο, καταγράφοντας ρεκόρ συμμετοχής, οι CEOs στην Κύπρο δηλώνουν αισιόδοξοι για τις προοπτικές αύξησης των εσόδων στους επόμενους 12 μήνες με ποσοστό 77%, ενώ όταν ο χρονικός ορίζοντας διευρύνεται στα τρία χρόνια, το ποσοστό αισιοδοξίας ανεβαίνει στο 88%.
 
Αναφορικά με τις απειλές για την ανάπτυξη, η πανδημία έχει τον κυρίαρχο ρόλο, με ποσοστό 59% των CEOs στην Κύπρο να δηλώνουν πολύ προβληματισμένοι όσον αφορά τις επιπτώσεις που μια πανδημία ή υγειονομική κρίση μπορεί να έχει στις προοπτικές ανάπτυξης της εταιρείας τους.
 
Την πεντάδα των πιο σημαντικών επιχειρηματικών, οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών απειλών στην Κύπρο, σύμφωνα με την έρευνα της PwC Κύπρου, συμπληρώνουν η αβεβαιότητα της οικονομικής ανάπτυξης με 53% (σημειώνοντας σημαντική αύξηση σε σχέση με πέρυσι που ήταν 32%) και η γεωπολιτική αβεβαιότητα με το ίδιο ποσοστό (53%). Ακολουθεί η αβεβαιότητα για τη χάραξη πολιτικής με 43% (σε σχέση με 26% το 2020) και η υπερβολική ρύθμιση με 39%.
 
Σε σχέση με την ψηφιακή επιτάχυνσητο ποσοστό των CEOs στην Κύπρο που σχεδιάζει να αυξήσει τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις στον ψηφιακό μετασχηματισμό κατά τα επόμενα 3 χρόνια ανέρχεται σε 83%.
 
Την ίδια στιγμή, οι CEOs στην Κύπρο φαίνεται να τοποθετούν την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και το απόρρητο προσωπικών δεδομένων (52%) πιο χαμηλά σε σχέση με τις επενδύσεις που προγραμματίζουν για τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό.
 
«Παρά το γεγονός ότι οι κυβερνοαπειλές προβληματίζουν τους CEOs σε μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, εντούτοις αυτές δεν συμπεριλαμβάνονται στην πρώτη πεντάδα των ανησυχιών τους», αναφέρεται στην έρευνα της PwC Κύπρου.
 
Αναφορικά με την πρόκληση της κλιματικής αλλαγής, στην έρευνα της PwC Κύπρου αναφέρεται ότι η κλιματική αλλαγή και η επιβάρυνση του περιβάλλοντος απασχολούν τους CEOs στην Κύπρο, αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό, καθώς μόνο το 28% το βλέπουν ως σημαντική απειλή για την επικείμενη ανάπτυξη της εταιρείας τους, ενώ μόλις το 30% των επιχειρηματικών ηγετών στην Κύπρο περιλαμβάνει την κλιματική αλλαγή στις στρατηγικές δραστηριότητες που αφορούν τη διαχείριση κινδύνων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: 40χρονος οδήγησε το όχημα του εναντίον αστυνομικού - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με μώλωπες

Στην Κύπρο Μητσοτάκης και Ερντογάν στη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής

Εκπτώσεις: Πως να ξεχωρίσεις τις πραγματικές από τις πλασματικές - Όσα αναφέρει αρμόδιος στο «Τ»

Κύπρια κατέχει 12 πτυχία και δεν…σταματά: Η Μαρία μιλά στο «Τ» και εξηγεί ότι δεν υπάρχει ηλικία για την μόρφωση

Κατακλυσμός με υψηλές θερμοκρασίες αλλά και βροχές - Πού και πότε αναμένονταιΣε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top