ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μεγαλώνει η ανησυχία, μέτρα και χαλαρώσεις ενόψει - Όλες οι λεπτομέρειες

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μεγαλώνει η ανησυχία, μέτρα και χαλαρώσεις ενόψει - Όλες οι λεπτομέρειες

Εφάμιλλη δυστυχώς του πένθιμου της χθεσινής ημέρας (Μεγάλη Παρασκευή 30/4) ήταν η καθιερωμένη ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Το 'μαύρο' κοντέρ 'έγραψε' άλλα 676 επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα ενώ την ίδια ώρα άλλοι 4 συνανθρώποι μας απεβίωσαν από τον ιό, μεταξύ των οποίων και άνδρας ηλικίας μόλις 37 ετών. Η θλίψη φυσικά μεγάλη και η ανησυχία ακόμη μεγαλύτερη, κάτι που φαίνεται και από τις σημερινές δραματικές εκκλήσεις και δηλώσεις τόσο του υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου όσο και των μελών της επιστημονικής ομάδας. 

Του Ανδρέα Κόκκινου

Ο ίδιος ο υπουργός Υγείας υπερτόνισε πως το μοναδικό μας όπλο πλέον είναι ο εμβολιασμός που προστατεύει από την έντονη συμπτωματολογία και την βαρύτερη νόσηση προσθέτοντας πως στις ηλικίες που έχει υπάρξει επαρκής εμβολιαστική κάλυψη (έκανε λόγο για 70+ και 60-69) έχουν μειωθεί δραστικά τόσο τα κρούσματα όσο και οι νοσηλείες. Δεν παρέλειψε να τονίσει πως τον χαροποιεί ιδιαίτερα η διάθεση που παρατηρείται και από άτομα νεαρότερων ηλικιών που επιδεικνύουν έμπρακτα τη διάθεση τους να εμβολιαστούν.

Αυτό που επιφέρει ανησυχία είναι η πτώση στο διάμεσο μέσο όρο ηλικίας των νοσηλευόμενων (που έχει φτάσει αισίως τα 58,6 χρόνια) καθώς και οι διάφορες μεταλλάξεις που πλέον αυξάνουν σημαντικά το βαθμό επικινδυνότητας και στις νεαρότερες ηλικίες (κάνοντας αναφορά και στο θάνατο του 37χρονου). 

Παράλληλα με όσα αναφέρθηκαν για τον εμβολιασμό υπουργός Υγείας και επιστημονική ομάδα κατέστησαν σαφές πως για να έχουν τον απαιτούμενο αντίκτυπο στην επιδημιολογική εικόνα θα πρέπει να επιστρέψουμε στη ευλαβική τήρηση των πρωτοκόλλων καθώς και των μέτρων αυτοπροστασίας και αποστασιοποίησης.

Όπως είχε αναφερθεί και την ημέρα εξαγγελίας της επιβολής του λοκντάουν, με το πέρας του δεκαπενθημέρου (που εκπνέει την 9η Μαίου) η αρχική πρόθεση είναι η επιστροφή στα μέτρα που ίσχυαν προηγουμένως, όμως κάτι τέτοιο μόνο δεδομένο δε μπορεί να θεωρηθεί αφού όλα θα εξαρτηθούν από το κατά πόσο θα παρουσιαστεί βελτιωμένη η επιδημιολογική εικόνα του νησιού μας ιδιαίτερα την ερχόμενη εβδομάδα. 

Συγκεκριμένα ερωτήθηκε και για την ενδεχόμενη πρόθεση της κατάργησης των μηνυμάτων που αφορούν κατ'εξαίρεση μετακινήσεις στο 8998 -μετά την 10η Μαίου- με τον ίδιο να απαντά κατηγορηματικά πως κάτι τέτοιο δεν αναμένεται να συμβεί στο παρόν στάδιο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

Επίθεση στο Ιράν με πυραύλους σε τουλάχιστον μια στρατιωτική εγκατάσταση πραγματοποίησε το Ισραήλ τα ξημερώματα της Παρασκευής σύμφωνα με τo ABC και το CNN.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top