ΔΙΕΘΝΗ

Ασφάλεια/εγγυήσεις θα προκύψουν σε συνολική διευθέτηση, λέει ο εκπρόσωπος ΓΓ ΟΗΕ για διάσκεψη Γενεύης

Ασφάλεια/εγγυήσεις θα προκύψουν σε συνολική διευθέτηση, λέει ο εκπρόσωπος ΓΓ ΟΗΕ για διάσκεψη Γενεύης

Οι απαντήσεις στα ερωτήματά σας βρίσκεται σε όσα είπε ο Γενικός Γραμματέας στο τέλος της συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη, είπε ο εκπρόσωπος του Αντόνιο Γκουτέρες, Στεφάν Ντουζαρίκ, απαντώντας σε σειρά ερωτήσεων δημοσιογράφου, σημειώνοντας ότι "το θέμα της ασφάλειας/εγγυήσεων, όλα αυτά, θα προκύψουν σε μία συνολική διευθέτηση". 

Ερωτηθείς αν ο ΓΓ πιστεύει ότι τα πέντε μέρη διαπραγματεύθηκαν καλή τη πίστει, αν σ’ αυτό συμπεριλαμβάνεται και η πρόταση Τατάρ για λύση δύο κρατών και τι πιστεύει ο κ. Γκουτέρες για τις χιλιάδες κατοχικών στρατευμάτων που σταθμεύουν στη βόρειο Κύπρο, ο κ. Ντουζαρίκ είπε ότι δεν έχει κάτι να προσθέσει πέραν των όσων είπε ο κ. Γκουτέρες. 
 
«Δεν έχω κάτι να προσθέσω για τις συνομιλίες, σ’ αυτά που ο ΓΓ είπε στο τέλος της συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη», είπε ο κ. Ντουζαρίκ. «Νομίζω οι απαντήσεις στα ερωτήματά σας είναι εκεί. Θα ξανασυγκαλέσει σε λίγους μήνες έναν άλλο γύρο άτυπων συνομιλιών, μετά από περαιτέρω συζητήσεις. Ζήτησε από τα μέρη να έλθουν στη Γενεύη για ανοιχτές συζητήσεις κι αυτό συνέβη».
 
Σε επισήμανση του δημοσιογράφου πως δεν θυμάται να είπε κάτι για την πρόταση λύσης δύο κρατών και τα κατοχικά στρατεύματα, ο εκπρόσωπος του ΓΓ ανέφερε ότι «το θέμα της ασφάλειας/εγγυήσεων, όλα αυτά, θα προκύψουν σε μία συνολική διευθέτηση. Όμως στις δηλώσεις του παρέθεσε την τουρκοκυπριακή θέση και την ελληνοκυπριακή θέση. Ήταν ξεκάθαρο σ’ όλους, εξ όσων είπε, πως χρειάζονται περαιτέρω συνομιλίες, οπότε υπό την έννοια αυτή αναφέρθηκε αρκετά ξεκάθαρα».

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top