ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερμανός Πρέσβης: Ενεργότερη συμμετοχή ΕΕ στις συνομιλίες

Γερμανός Πρέσβης: Ενεργότερη συμμετοχή ΕΕ στις συνομιλίες

Η Γερμανία στηρίζει την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, δήλωσε σήμερα ο Πρέσβης της χώρας στη Λευκωσία Νίκολαϊ φον Σιόπφ, ύστερα από συνάντηση που είχε στο Προεδρικό με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, ο κ. Σιόπφ είπε ότι η Γερμανία στηρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλονται για επίλυση του Κυπριακού και πρόσθεσε ότι το Βερολίνο είναι ενθαρρυμένο από τις εξελίξεις.

Είπε ακόμη ότι η Γερμανία  επιθυμεί να συμβάλει με συγκεκριμένους τρόπους, ειδικότερα σε ό,τι αφορά την οικονομία.

“Βλέπουμε την Κύπρο ως ένα σημαντικό επιχειρηματικό κόμβο μεταξύ της Ευρώπης και του Αραβικού κόσμου και επιπρόσθετα, η ενωμένη Κύπρος και η  Γερμανία μπορούν να κάνουν περισσότερα προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση των επιχειρήσεων εδώ. Βλέπουμε να υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα” είπε.

Ερωτηθείς κατά πόσον η Γερμανία στηρίζει την πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στις συνομιλίες, είπε “οπωσδήποτε” και πρόσθεσε ότι η Γερμανία είναι υπέρ μιας δυναμικής παρουσίας της ΕΕ.

Η Κύπρος, είπε, αποτελεί μέρος της ΕΕ και η ίδια η Ένωση θα πρέπει να έχει μια ενεργότερη παρουσία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top