ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταθεροποίηση του δολαρίου και ανησυχίες για το Ευρώ

Σταθεροποίηση του δολαρίου και ανησυχίες για το Ευρώ

ο δολάριο ξεκίνησε δυναμικά την Τρίτη, καθώς η ανησυχία για την δανειακή κρίση της Ελλάδας βοήθησε ώστε να σπρώξει το ευρώ σε χαμηλότερα επίπεδα στο ξεκίνημα της εβδομάδας.

Το ευρώ έπεσε περίπου 0,1% τη Τρίτη, στα 1,1145 δολάρια, επιστρέφοντας στο επίπεδο της Δευτέρας (1,1131 δολάρια) και σαφώς σε απόσταση από τους δυο μήνες ανόδου που έφτασε τα 1,1392 δολάρια την περασμένη εβδομάδα.

Δύο στελέχη του ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών είπαν στο Ρόιτερς ότι η Αθήνα πλήρωσε περίπου 750 εκατομμύρια δολάρια στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μία μέρα πριν την λήξη της προθεσμίας, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να μετριάσει ανησυχίες για το αν η χώρα θα μπορέσει να πληρώσει μελλοντικές δόσεις.

Ενώ οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευροζώνης συναντιόνταν στις Βρυξέλλες να συζητήσουν μια συμφωνία ανταλλαγής χρημάτων για μεταρρυθμίσεις  με την Αθήνα, ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είπε τη Δευτέρα ότι προς το παρόν δεν σχεδιάζεται δημοψήφισμα για δανειοδότηση της Ελλάδας, και ότι δεν έχουν συζητηθεί μέτρα κεφαλαιακού ελέγχου.

Οι χρηματιστές εκτιμούν ότι οι πιθανότητες να φύγει από την Ευρωζώνη η Ελλάδα είναι λίγο λιγότερες από μία στις τέσσερις, σύμφωνα να δημοσκόπηση του Ρόιτερς.

"Εκτός απροόπτου, η Ελλάδα θα πρέπει να μπορεί να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις μέσα στον Ιούνιο, αλλά η ρευστότητά της είναι χαμηλή. Βάσει των προβλέψεών μας, τα χρέη θα παρουσιάσουν σημαντικές δυσκολίες στην αποπληρωμή τους μετά τα μέσα Ιουνίου," σύμφωνα με σημείωμα που έστειλε σε πελάτες ο Ρίτσαρντ Κότσινος (Richard Cochinos), επικεφαλής του τμήματος Americas Group of 10 για νομισματική στρατηγική στην Citigroup.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top