Επιβεβαιώνει την κυβερνοεπίθεση από Τούρκους χάκερ στις 5 Απριλίου η Βουλή

Επιβεβαιώνει την κυβερνοεπίθεση από Τούρκους χάκερ στις 5 Απριλίου η Βουλή

Η Βουλή των Αντιπροσώπων επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή της την κυβερνοεπίθεση, την οποία είχε δεχθεί η επίσημη ιστοσελίδα της στις 5 Απριλίου 2021.

«Στα συμπεράσματά της η Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας διαπιστώνει εξάλλου ότι το περιστατικό κυβερνοεπίθεσης εναντίον της ιστοσελίδας της Βουλής προέρχεται από εύρος διευθύνσεων που παραπέμπει σε τουρκική ομάδα hacker», προστίθεται.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «σε συνέχεια σχετικής ανακοίνωσης της Βουλής των Αντιπροσώπων στις 5/4/2021 και κατόπιν λήψης των αναλύσεων δεδομένων στις οποίες προέβη η Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας, η Βουλή των Αντιπροσώπων ανακοινώνει ότι επιβεβαιώνεται η κυβερνοεπίθεση την οποία είχε δεχθεί η επίσημη ιστοσελίδα της κατά την ημερομηνία αυτή».

Η Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας, αναφέρει τέλος στην ανακοίνωση της η Βουλή, υπενθυμίζει «ότι χάρη στην έγκαιρη αντιμετώπιση του περιστατικού δεν υπήρξε κανένα αρνητικό αποτέλεσμα, ενώ στη συνέχεια λήφθηκαν πρόσθετα μέτρα ασφάλειας για προληπτικούς λόγους».

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ελεύθερος με προεδρική χάρη ο «Χάμπουργκερ»: Πώς βγήκε από τη φυλακή - Η απάντηση της Νομικής Υπηρεσίας

Ελεύθερος με προεδρική χάρη ο «Χάμπουργκερ»: Πώς βγήκε από τη φυλακή - Η απάντηση της Νομικής Υπηρεσίας

Νέα δεδομένα δημιουργεί η απόφαση για πρόωρη αποφυλάκιση, μέσω προεδρικής χάρης, του Χαράλαμπου Χρυσάνθου, γνωστού και ως «Χάμπουργκερ», ο οποίος εξέτιε ποινή κάθειρξης 35 ετών για δύο υποθέσεις απόπειρας φόνου σε Λάρνακα και Αγία Νάπα, ενώ είχε προηγουμένως καταδικαστεί και για υπόθεση βιασμού και επίθεσης εναντίον γυναίκας.

BEST OF TOTHEMAONLINE