ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Φεύγουν ένα-ένα τα μέτρα - Ξεκλειδώνει ολόκληρη η Κύπρος

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Φεύγουν ένα-ένα τα μέτρα - Ξεκλειδώνει ολόκληρη η Κύπρος

Συνεχής και ραγδαία μπορεί να χαρακτηριστεί η βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας του νησιού μας το τελευταίο δεκαήμερο.

Πέραν των ημερήσιων επιβεβαιωμένων περιστατικών που έχουν μειωθεί κατακόρυφα, αυτό που προκαλεί μεγαλύτερα χαμόγελα και αισιοδοξία σχετίζεται με τον αριθμό νοσηλευόμενων. Ο αριθμός αυτός, καταδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος και αποτελούν 'δείκτη' των ειδικών, ενώ έχουν μειωθεί κατά 50%!

Αυτό μάλιστα σε συνδυασμό με τη βελτίωση των καιρικών φαινομένων και συνθηκών φαίνεται να επιφέρει χαλαρώσεις ακόμη και νωρίτερα του αναμενομένου αφού μετά από καιρό η εικόνα της χώρας μας οδεύει προς το πράσινο. Με το ξημέρωμα μάλιστα της περασμένης Δευτέρας (17/5) υπήρξε η μεταφορά της ώρας απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 11 στις 12 το βράδυ.

Και δεν ήταν η μοναδική χαλάρωση αφού η κατάργηση του SafePass για την παρουσία κόσμου στους εξωτερικούς χώρους υποστατικών φαίνεται να επέφερε μια τεράστια ανακούφιση στις τάξεις των πολιτών μετά και τις έντονες φωνές και διαμαρτυρίες από τη μέρα θέσπισης του.

Πάρα πολλοί τομείς, κλάδοι και υποστατικά ανέβασαν ρολά μετά από καιρό (θέατρα, καζίνο, παιδότοποι κτλ) φέρνοντας το νησί μας ένα βήμα πιο κοντά στην κανονικότητα και με το πλάνο εμβολιασμού να βρίσκεται σε πλήρη και ταχεία εξέλιξη οι ειδικοί 'τρίβουν' τα χέρια τους από ικανοποίηση. 

Δεν αποκλείεται μάλιστα και μέσα στο επόμενο δεκαήμερο (είχε εξαγγελθεί σαν ορόσημο της 3ης φάσης χαλαρώσεων αρχικά η 1η Ιουνίου) να υπάρξουν νέες χαλαρώσεις. Κάτι που θα σημαίνει πως η καθημερινότητα μας θα αγγίζει τα -πρό πανδημίας- επίπεδα αφού το πρώτο και κυριότερο αφορά την κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας (κέρφιου) που βρίσκεται στη ζωή μας εδώ και πάρα πολύ καιρό. 

Λόγος γίνεται και για την μη αναγκαστική χρήση μάσκας -ιδιαίτερα σε εξωτερικούς χώρους- σε πρώτη φάση ενώ θα αυξηθούν τα πλαφόν του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων ανά υποστατικό, ανά τραπέζι, οι αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών σβήνοντας σιγά-σιγά τα κατάλοιπα της πανδημίας από τη ρουτίνα μας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top