ΚΟΣΜΟΣ

Απεγνωσμένες προσπάθειες στο Νεπάλ για ανεύρεση επιζώντων του νέου σεισμού

Απεγνωσμένες προσπάθειες στο Νεπάλ για ανεύρεση επιζώντων του νέου σεισμού

Οι διασώστες προσπαθούν απεγνωσμένα να βρουν έγκαιρα επιζώντες του νέου θανατηφόρου σεισμού στο Νεπάλ, που προκάλεσε κατολισθήσεις και την κατάρρευση κτιρίων, ενώ εκατοντάδες στρατιώτες ψάχνουν για στρατιωτικό ελικόπτερο των ΗΠΑ η τύχη του οποίου αγνοείται.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, χιλιάδες επιζώντες τραυματίες πέρασαν τη νύχτα στην ύπαιθρο, φοβούμενοι να επιστρέψουν στα σπίτια τους μετά το σεισμό 7,3 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, λιγότερο από τρεις εβδομάδες μετά που η χώρα καταστράφηκε από τον πιο ισχυρό σεισμό εδώ και πάνω από 80 χρόνια.

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν από την τελευταία καταστροφή, με τον απολογισμό των νεκρών να ξεπερνά τους 8.200 και τις προσπάθειες των διασωστών να φτάσουν σε δύσβατες ορεινές περιοχές, όπου κοινότητες έχουν άμεση ανάγκη για καταφύγιο, φαγητό και καθαρό νερό, να είναι δύσκολες.

Τα Ηνωμένα Έθνη αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν μια «μνημειώδη πρόκληση» στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τα θύματα προτού αρχίσουν οι βροχές των μουσώνων, αφού πολλά από τα θύματα ζουν σε περιοχές που είναι προσβάσιμες μόνο με τα πόδια ή με ελικόπτερο.

Παράλληλα, ο στρατός του Νεπάλ διενέργησε μια τεράστια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ψάχνοντας για ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ που χάθηκε την Τρίτη κατά τη διάρκεια επιχείρησης μεταφοράς βοήθειας στην ανατολική επαρχία Ντολάκα κοντά στο επίκεντρο του νέου σεισμού.

Ο εκπρόσωπος Τύπου Τζάγντις Ποκχάρελ είπε ότι ο στρατός θα συνεχίσει να ψάχνει ώσπου να βρει το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν 6 Αμερικανοί στρατιώτες του πολεμικού ναυτικού και δύο στρατίωτες από το Νεπάλ όταν εξαφανίστηκε σε απομακρυσμένη, ορεινή περιοχή.

«Ψάχνουμε για το ελικόπτερο που έχει χαθεί από νωρίς το πρωί αλλά δεν το έχουμε βρει ακόμη», είπε.  Πρόσθεσε ότι «ήρθαν εδώ να μας βοηθήσουν ... (και) θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε για να τους βρούμε».

Σύμφωνα με την Αστυνομία, έχει επιβεβαιωθεί ότι υπάρχουν 76 νεκροί και πάνω από 2.000 τραυματίες από το νέο σεισμό, με επίκεντρο 76 χιλιόμετρα ανατολικά του Κατμαντού. Από το σεισμό έχασαν τη ζωή της και 17 άνθρωποι στη Βόρεια Ινδία.
    

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top