ΕΛΛΑΔΑ

Η υπόθεση που έχει παγώσει το πανελλήνιο - Το παιχνίδι της μοίρας γύρω από τη δολοφονία της μικρής Άννυ

Η υπόθεση που έχει παγώσει το πανελλήνιο - Το παιχνίδι της μοίρας γύρω από τη δολοφονία της μικρής Άννυ

Στην «καταραμένη» οδό, όπως την αποκαλούν οι αστυνομικοί, έχουν συμβεί απίστευτα εγκλήματα, δίπλα στους κατοίκους της, πίσω από κλειστές πόρτες, με τον φόβο να προκαλεί αδυναμία καταγγελίας από τους αυτήκοους ή αυτόπτες μάρτυρες.

Η Μιχαήλ Βόδα ήρθε και πάλι στο προσκήνιο από το φρικτό έγκλημα της 4χρονης Άννυ,από τον υποτιθέμενο βιολογικό της πατέρα. Τόπος μαρτυρίου το σκοτεινό υπόγειο στον αριθμό 73. Οι περαστικοί που περνούν από το σημείο βλέπουν ακόμα τα μικροσκοπικά παράθυρα που προεξέχουν μερικές δεκάδες εκατοστά από το έδαφος να είναι καλυμμένα με τις πετσέτες που τοποθέτησε ο παιδοκτόνος για τους… υδρατμούς.

«Κουφοί» γείτονες

Οι κάτοικοι της περιοχής μιλούν αμήχανα για την υπόθεση της Άννυ, όπως και για τα υπόλοιπα εγκλήματα που έχουν συμβεί στην οδό. Οι αστυνομικοί από τα ευρήματα έχουν εξακριβώσει ότι το παιδί κακοποιούνταν συστηματικά από τον πατέρα του αλλά δυστυχώς η γειτονιά δεν ήξερε τίποτα και δεν κατήγγειλε οτιδήποτε.

Κανείς δεν άκουσε ούτε για τις φυλακισμένες γυναίκες τις οποίες κρατούσαν σε υπόγειο της Μιχαήλ Βόδα μαστροποί βιάζοντας και ξυλοκοπώντας τες με σκοπό την εκπόρνευσή τους, ούτε για τη δολοφονία με θύμα 56χρονο υπάλληλο σούπερ μάρκετ μέσα στο σπίτι του στον αριθμό 26. Στις 18 Ιανουαρίου 2013 είχε βρεθεί μέρα μεσημέρι νεκρός. Το θύμα εντοπίστηκε δεμένο με σχοινιά και φιμωμένο με μία κάλτσα στο στόμα. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση πέθανε από ασφυξία.

Η πόρτα του σπιτιού ήταν παραβιασμένη και κλειδωμένη από μέσα. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής εκτιμούν ότι ο 56χρονος φώναξε και αντιστάθηκε απέναντι στο δολοφόνο του. Οι γείτονες, δυστυχώς, δεν άκουσαν τίποτα. Τον άνδρα βρήκαν οι συνάδελφοί του, οι οποίοι ανησύχησαν επειδή δεν είχε πάει στη δουλειά και δεν σήκωνε το τηλέφωνό του.

Τα «κολαστήρια» γυναικών

Κανείς δεν άκουγε την 22χρονη Adisa. Ο μαστροπός που την έφερε από την πατρίδα της στην Ελλάδα υποσχόμενος μία καλύτερη τύχη την φυλάκισε σε διαμέρισμα-κελί στη Μιχαήλ Βόδα. Το ίδιο έκανε και σε δεκάδες άλλες κοπέλες πριν απ’ αυτήν. Η Adisa πριν έρθει στη χώρα μας ζούσε με τα οχτώ αδέρφια της στην πόλη Kano της Νιγηρίας. Στην κατάθεσή της στην Ασφάλεια μετά τη σύλληψη του μαστροπού αναφέρει:

«Κλείδωνε τις πόρτες και με βίαζε. Για να πειστεί ότι δεν θα μιλήσω σε κανέναν με εξανάγκασε να βάλω  το χέρι μου στο αναμμένο μάτι της κουζίνας, ενώ μου έκοψε τρίχες από τα μαλλιά μου και τμήμα των νυχιών μου. Άρχισε να μου δίνει εντολές. Μου είπε ότι η ερωτική επαφή με τους πελάτες εάν πραγματοποιούνταν στο αυτοκίνητο θα κόστιζε περίπου 20 ευρώ, ενώ σε ξενοδοχείο 30 ευρώ, το δωμάτιο του οποίου θα πλήρωναν οι ίδιοι».

Όταν του ζήτησε να φύγει και της το αρνήθηκε πήρε την κατάσταση στα χέρια της: «Την τελευταία φορά που αρνήθηκε πήρα ένα μαχαίρι υπό τεράστια ψυχολογική φόρτιση και απείλησα ότι αν δεν με αφήσει να φύγω θα τον σκοτώσω. Εκείνος φοβήθηκε πιστεύοντας ότι θα τον σκοτώσω και με άφησε να φύγω από τον έλεγχό του».

Ο ποινικός «τρομοκράτης»

Η… ιστορία του «καταραμένου» δρόμου δεν σταματά εδώ. Και αυτό γιατί από το «κάδρο» δεν λείπει ο κόσμος των λεγόμενων «μεγαλοποινικών» που κινούνται στις παρυφές της νεοτρομοκρατίας. Ένας από τους διαβόητους «ληστές του Διστόμου, ο Σπύρος Χριστοδούλου, είχε βρει κρησφύγετο στη Μιχαήλ Βόδα, όπου είχε κάνει έφοδο τον Αύγουστο του 2014 η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Το διαμέρισμα είχε νοικιάσει ο ίδιος ο Σπύρος Χριστοδούλου προπληρώνοντας έξι νοίκια αλλά το εγκατέλειψε δύο μήνες νωρίτερα, τον Οκτώβριο του 2013, αφού το έβαψε πρώτα για να μην αφήσει πίσω του ίχνη. Η Αστυνομία εντόπισε στο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα παλαμικό του αποτύπωμα πιστοποιώντας την παρουσία του στο χώρο.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top