Έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο - Στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο - Στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αναχωρεί το βράδυ της Κυριακής για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Μαΐου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας, ανάμεσα σε άλλα θέματα, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα απασχολήσουν οι δράσεις της ΕΕ στο πλαίσιο των προσπαθειών για αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19, όπως το εμβολιαστικό πρόγραμμα και το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό, η Κλιματική Αλλαγή, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και οι Εξωτερικές Σχέσεις της ΕΕ και πιο συγκεκριμένα, ζητήματα που αφορούν τη Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύει στις Βρυξέλλες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής στη Νέα Υόρκη: Επίσημη ανακοίνωση για «ακόμη μία άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό»

Πενταμερής στη Νέα Υόρκη: Επίσημη ανακοίνωση για «ακόμη μία άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό»

Την άτυπη πενταμερή συνάντηση για το Κυπριακό η οποία θα λάβει χώρα στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, στις 16 και 17 Ιουλίου, ανακοίνωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης Τύπου, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα προσφέρει την ευκαιρία να συνεχιστεί ο διάλογος και να ανταλλαγούν απόψεις σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί από τον Μάρτιο.