ΕΛΛΑΔΑ

Διαταγή για αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους από Αθήνα - Δημοσιογράφος που αντιμετωπίζει θανατική ποινή επιβιβάστηκε σε αυτό - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Διαταγή για αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους από Αθήνα - Δημοσιογράφος που αντιμετωπίζει θανατική ποινή επιβιβάστηκε σε αυτό - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Αεροσκάφος που πετούσε από Ελλάδα στη Λιθουανία προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση με τη συνοδεία μαχητικού αεροσκάφους στο Μινσκ – Συνέλαβαν γνωστό δημοσιογράφο που είναι αντιμέτωπος ακόμη και με θανατική ποινή - Σε διαρκή επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους Ευρωπαίους Εταίρους το υπουργείο Εξωτερικών.

Σε θρίλερ εξελίχθηκε πτήση της Ryanair από την Αθήνα με προορισμό το Βίλνιους της Λιθουανίας, όταν η Λευκορωσία προχώρησε στην αναγκαστική προσγείωσή του.

Όπως μεταδίδεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κίνηση είχε ως στόχο τη σύλληψη του διάσημου Λευκορώσου δημοσιογράφου Ρόμαν Προτάσεβιτς, ο οποίος στη χώρα του αντιμετωπίζει τη θανατική ποινή. Ο Προτάσεβιτς είναι από τους ιδρυτές της αντιπολιτευόμενης υπηρεσίας ειδήσεων NEXTA, κανάλι στο Telegram που έχει γίνει μια από τις κύριες πηγές ειδήσεων για τις διαδηλώσεις στη Λευκορωσία. Είναι εχθρικό προς τον Λουκασένκο και βοηθά στον συντονισμό διαδηλώσεων.

Ο δημοσιογράφος θεωρείται αντίπαλος της κυβέρνησης της χώρας. Είχε καλύψει ενεργά τα όσα έγιναν στις εκλογές του 2020, καθώς και τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Η προσγείωση έγινε με διαταγή του Λουκασένκο

Η αναγκαστική προσγείωση έγινε κατόπιν διαταγής του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο. Σύμφωνα με αξιωματούχους και ακτιβιστές, το όνομα του Προτάσεβιτς βρισκόταν σε κατάλογο καταζητούμενων, μετά τις περσινές εκλογές.

Το αεροσκάφος είχε φτάσει σχεδόν στη Λιθουανία, όταν άλλαξε κατεύθυνση. Πάντως, παρά τις πληροφορίες περί ύπαρξης εκρηκτικών, σύμφωνα με το BelTA, δεν εντοπίστηκαν.

belarus_journ



Το τμήμα για τον έλεγχο του οργανωμένου εγκλήματος στη Λευκορωσία ανέφερε επίσης πως ο Προτάσεβιτς συνελήφθη αλλά στη συνέχεια διέγραψε τη δήλωση από το κανάλι του στο Telegram.

Ο Λουκασένκο διέταξε προσωπικά το πολεμικό αεροσκάφος να συνοδεύσει το Μπόινγκ της Ryanair στο Μινσκ, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων BelTA.

Το αεροσκάφος αναμένεται να φθάσει από το Μινσκ στο Βίλνιους στις 18:00 ώρα Ελλάδας, είπε η εκπρόσωπος.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top