ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλευτικές Εκλογές 2021: 14+1 επώνυμοι που έβαλαν υποψηφιότητα

Βουλευτικές Εκλογές 2021: 14+1 επώνυμοι που έβαλαν υποψηφιότητα

Μπορεί να τους γνωρίσαμε μέσα από την δουλειά τους, ωστόσο τώρα ζητούν την ψήφο μας στις Βουλευτικές Εκλογές της ερχόμενης Κυριακής (30/05).

Είναι παρουσιαστές, δημοσιογράφοι, ηθοποιοί και άτομα γνωστοί στον χώρο της showbiz – και όχι μόνο- που θέλουν να εκλεγούν και καλούνται να αποδείξουν ότι είναι αντάξιοι της εμπιστοσύνης του κόσμου.

ΔΗΣΥ

Κωνσταντίνος Οδυσσέως – Στέλεχος τηλεοπτικού σταθμού (Υποψήφιος στην επαρχία Αμμοχώστου)

Εργάστηκε για πέντε χρόνια ως δάσκαλος στην ελεύθερη περιοχή της επαρχίας Αμμοχώστου.

Το 1992 άφησε τη μόνιμη θέση του στη δημόσια εκπαίδευση και έγινε ένα από τα πρώτα στελέχη της νεοσύστατης τότε ιδιωτικής τηλεόρασης στην Κύπρο. Εργάστηκε αρχικά στον τηλεοπτικό σταθμό ο ΛΟΓΟ, στον οποίο ανέλαβε πολλαπλά καθήκοντα, ως υπεύθυνος ροής, υπεύθυνος τύπου, συντάκτης και παρουσιαστής ειδήσεων.

Το 1994 αποδέχτηκε πρόταση του επίσης νεοσύστατου τηλεοπτικού σταθμού SIGMA και εργάστηκε αρχικά ως αρχισυντάκτης και κεντρικός παρουσιαστής ειδήσεων, ενώ 4 χρόνια αργότερα διορίστηκε από το Δ.Σ. του σταθμού στη θέση του γενικού διευθυντή. Τα αμέσως επόμενα χρόνια ο σταθμός παρουσίασε αλματώδη άνοδο στην τηλεθέαση, σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία της AGB-Nielsen. Το 2004 αποδέχτηκε πρόταση του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA Ελλάδος και εργάστηκε στην Αθήνα για δύο χρόνια, σε διευθυντικές θέσεις του σταθμού. Το 2006 επέστρεψε στην Κύπρο όπου ανέλαβε τη θέση του γενικού διευθυντή του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤΕΝΝΑ στον οποίο εργάζεται μέχρι σήμερα.

Ως γενικός διευθυντής σε δύο από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια της Κύπρου, ο Οδυσσέως έδωσε μεγάλη έμφαση στην κυπριακή παραγωγή και ιδιαίτερα στην κυπριακή μυθοπλασία, συμβάλλοντας με καθοριστικό τρόπο στην εξέλιξη της κυπριακής τηλεόρασης και στη διαμόρφωση της ψυχαγωγικής της ταυτότητας.

Νίκος Συμεού - Δημοσιογράφος (Υποψήφιος στην επαρχία Αμμοχώστου)

Αφού αποφοίτησε από το Λύκειο Παραλιμνίου, σπούδασε Επικοινωνία και Δημόσιες Σχέσεις στην Αθήνα.

Εργάστηκε επί δύο δεκαετίες ως δημοσιογράφος και παρουσιαστής δελτίων ειδήσεων στο MEGA.

ΑΚΕΛ

Πόπη Αβραάμ – Ηθοποιός (Υποψήφια στην επαρχία Λευκωσία)

Αποφοίτησε από την Ανώτερη Δραματική Σχολή Πειραϊκού Συνδέσμου και εργάζεται ως Ηθοποιός. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Σατιρικού Θεάτρου και διδάσκει υποκριτική και αγωγή του λόγου στη Δραματική Σχολή Βλαδίμηρου Καυκαρίδη. Συνεργάστηκε με όλα σχεδόν τα θέατρα της Κύπρου, συμπεριλαμβανομένου του Τουρκοκυπριακού Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας, όπου ανέπτυξε ισχυρούς δεσμούς και πάλεψε για την επανένωση της Κύπρου. Κέρδισε το Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου στην ταινία «Σκιές και Πρόσωπα» του Dervis Zaim στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Άγκυρας, το 2010. Επίσης, τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο του ΘΟΚ για την συνολική της προσφορά το 2019.

ΔΗΚΟ

Κατερίνα Χριστοφίδου – Δημοσιογράφος (επαρχία Λευκωσίας)

Δραστηριοποιήθηκε ως δημοσιογράφος στο ραδιόφωνο, εφημερίδες και τηλεόραση και συμμετείχε σε δημοσιογραφικές αποστολές στο εξωτερικό. Εργάσθηκε ως αστυνομική ρεπόρτερ και ανταποκρίτρια στη Λεμεσό για τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Το 2000 αναλαμβάνει καθήκοντα δημοσιογράφου και παρουσιάστριας ειδήσεων στον τηλεοπτικό σταθμό Μega και το 2002 στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ. Αναβαθμίζεται σε αρχισυντάκτρια ειδήσεων και αναλαμβάνειτο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Στο συγκρότημα εξασφαλίζει τη δική της εκπομπή λόγου, στο ΡΑΔΙΟ ΠΡΩΤΟ, «Όλα στο φως» και ακολούθως τα ηνία της εξίσου επιτυχημένης ειδησεογραφικής εκπομπής στην τηλεόραση ΣΙΓΜΑ, Μεσημέρι και Κάτι. Μέσα από την πορεία της ασχολήθηκε με το ελεύθερο, το κοινοβουλευτικό και το πολιτικό ρεπορτάζ. Από το 2015 δραστηριοποιείται επαγγελματικά και ως σύμβουλος επικοινωνίας.

Γιώτα Κουφαλίδου – Παρουσιάστρια – Μοντέλο (επαρχία Λευκωσίας)

Σπούδασε ξενοδοχειακά στο Ανώτατο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου. Είναι πτυχιούχος ηθοποιός με πολλαπλές συμμετοχές σε τηλεοπτικές και θεατρικές παραγωγές. Είναι παρουσιάστρια και έχει στο ενεργητικό της πολύ καλές συνεργασίες με όλα τα τηλεοπτικά κανάλια στη Κύπρο και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ήταν επίσης επαγγελματιάς μοντέλο, επί σειρά ετών,σε τοπικές και διεθνής διοργανώσεις επίδειξης μόδας. Έχει πολυετή πείρα ως αρχισυντάκτρια και σύμβουλος δημιουργικού μόδας σε περιοδικά με πολυετή πείρα, σύμβουλος εικόνας και διαχείρισης των ΜΜΕ και εκδηλώσεων μεγάλης εμβέλειας.

Στέλιος Χιώτης – Τραγουδιστής (επαρχία Αμμοχώστου)

Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο, φοίτησε στο Ελληνικό Γυμνάσιο Αμμοχώστου. Στα χρόνια του απελευθερωτικού αγώνα κατά των Άγγλων ήταν μέλος Α.Ν.Ε (Άλκιμος Νεολαία ΕΟΚΑ) Έφυγε στο Λονδίνο για σπουδές το 1962, όπου παρακολούθησε για λίγα χρόνια (electronics) στο NORTHEN Polytechnic Holloway N.London , μετά στο μουσικό κολλέγιο ERIC QUILDER SCHOOL OFMUSIC.

Υπήρξε ραδιοφωνικός παραγωγός για πολλά χρόνια στο Ράδιο Πρώτο και ΣΙΓΜΑ. Ασκεί το επάγγελμα του μουσικού, συνθέτη τραγουδιστή και έχει στο ενεργητικό του 4 δίσκους.

Έλενα Παπαδοπούλου – Ηθοποιός (επαρχία Λευκωσίας)

Έχει μεταπτυχιακές θεατρικές σπουδές σε Ελλάδα και Αμερική, στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και στο Πανεπιστήμιο της Columbia του Σικάγο.

Είναι επίσης κάτοχος πτυχίου πολιτικών επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης από το Πάντειο Πανεπιστήμιο.Έχει παίξει θέατρο στην Κύπρο, την Ελλάδα και την Αμερική. Στη Κύπρο έγινε γνωστή μέσα από πρωταγωνιστικούς ρόλους στη τηλεόραση.

ΕΔΕΚ

Νατάσα Ιωάννου – Δημοσιογράφος (επαρχία Λευκωσίας)

Εργάστηκε επί σειρά ετών ως δημοσιογράφος στο Ραδιόφωνο του Λόγου και στα τηλεοπτικά κανάλια Αντέννα και Mega -TVONE -OMEGA. Το 2019 διεκδίκησε μία θέση στην Ευρωβουλή με το ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ. Τώρα είναι Επικεφαλής του Γραφείου Επικοινωνίας της ΕΔΕΚ.

Μάριος Πρίαμος – Παίκτης Reality (επαρχία Αμμοχώστου) 

Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στη Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής του ΤΕΦΑΑ.

Μέχρι πρόσφατα παρουσίαζε την εκπομπή Passenger η οποία σε Ελλάδα και Κύπρο. Είναι εκπαιδευτής υποβρυχίων καταδύσεων και διατηρεί́ σχολή́ καταδύσεων στο Παραλίμνι. Το 2017 συμμετείχε  στο ριάλιτι επιβίωσης «Survivor».

Λέα Μαλένη – Ηθοποιός (επαρχία Λευκωσίας)

Γεννήθηκε στην Λευκωσία το 1973. Ηθοποιός και Σκηνοθέτις με ακτιβιστική κοινωνική δράση. Ίδρυσε την Θεατρική Ομάδα Persona, με πληθώρα βραβευμένων παραστάσεων. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Εθνικού Θεάτρου, του Πανεπιστημίου Queen Margaret (BA in Performing Arts) και του Goldsmiths College, University of London (Master in Directing).

ΕΛΑΜ

Στέλλα Κόκκινου Γεωργιάδου – Δημοσιογράφος (επαρχία Λευκωσίας)

Εργάστηκε για 20 χρόνια σε διάφορα τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα της Κύπρου και της Ελλάδας. Μέχρι πρόσφατα εργαζόταν στον ΑΝΤ1, καλύπτοντας κυρίως κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ.

Είναι ενεργή αθλήτρια υψηλού επίπεδο και κατέχει αρκετά Παγκύπρια ρεκόρ στο άθλημα της τοξοβολίας. Είναι η Παγκύπρια Πρωταθλήτρια Τοξοβολίας τα τελευταία 4 χρόνια.

Δημήτρης Σούγλης – Δημοσιογράφος (επαρχία Λεμεσού)

Σπούδασε Δημοσιογραφία και Δημόσιες σχέσεις στην Αθήνα. Εργάζεται ως Δημοσιογράφος, παραγωγός εκπομπών τα τελευταία 31 χρόνια με πολλές επιτυχίες, αυτός καθιέρωσε την τηλεοπτική μεσημβρινή ενημέρωση στην Κύπρο. Βραβεύτηκε για εκπομπές του, δεκάδες ντοκιμαντέρ και ρεπορτάζ του. Σήμερα αρθρογραφεί και παρουσιάζει δικές του εκπομπές με επιτυχία στο διαδικτυακό του κανάλι.

Κίνημα Αλληλεγγύη

Μαρίνα Χατζηκώστα (επαρχία Λευκωσίας)

Γεννήθηκε στην Κόρινθο και κατάγεται από την σκλαβωμένη Τύμπου. Έχει πτυχίο επικοινωνιολογίας και δημοσιογραφίας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Τα τελευταία χρόνια είχε τη δική της ειδησεογραφική εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι»,  παρουσίαζε τις «Τομές στα Γεγονότα» weekend edition, ενώ ήταν διευθύντρια σύνταξης σε διαδικτυακά μέσα.

ΔΗΠΑ

Ανδρέας Πιτσιλλίδης – Θεολόγος (επαρχία Λευκωσίας)

Σπούδασε θεολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη θεολογία στο Κολλέγιο Τρίνιτι. Επιπρόσθετα, απέκτησε μεταπτυχιακό στην κοινωνιολογία από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως καθηγητής θεολογίας στη μέση εκπαίδευση. Επιπρόσθετα, υπήρξε ερευνητής στο Κέντρο Μελετών της Μονής Κύκκου.

Εκλέχτηκε βουλευτής στις βουλευτικές εκλογές του 2011 στη Λευκωσίαςμε τον ΔΗΣΥ. Το 2013, ο ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ, Ιωάννης Κασουλίδης, διορίστηκε Υπουργός Εξωτερικών στην Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη. Πρώτος επιλαχών για τη θέση του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν ο Ανδρέας Πιτσιλλίδης, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα ευρωβουλευτή στις 4 Μαρτίου 2013. Συμμετέχει στο τηλεπαιχνίδι του Alpha Κύπρου The Chase

Ανεξάρτητοι

Πανίκκος Πιλλάλης – Ηθοποιός (επαρχία Λάρνακας)

Είναι απόφοιτος του οικονομικού κλάδου του Λυκείου Λευκάρων και απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Βλαδίμηρου Καυκαρίδη.

Τον έχουμε δει να πρωταγωνιστεί σε πολλές σειρές της Κυπριακής τηλεόρασης με τεράστια επιτυχία

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top