ΕΛΛΑΔΑ

Πρόγραμμα στήριξης του τουρισμού ύψους έως 420 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Πρόγραμμα στήριξης του τουρισμού ύψους έως 420 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην ανακοίνωση ενός προγράμματος στήριξης του τουρισμού ύψους έως 420 εκατομμυρίων ευρώ και έως 400.000 ευρώ ανά ΑΦΜ, προχώρησε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατόπιν της σχετικής έγκρισης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως ανέφερε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, το συγκεκριμένο πρόγραμμα «θα απευθύνεται σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων του τουρισμού, ξενοδοχεία, καταλύματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια και camping, αλλά και σε πρακτορεία και σε τουριστικά λεωφορεία».

Το πρόγραμμα ανακοινώθηκε από τον κ. Μητσοτάκη σε σύσκεψη που πραγματοποίησε με εκπροσώπους τουριστικών επιχειρήσεων για τη στήριξη του κλάδου κατά επανεκκίνηση της λειτουργίας του. Όπως εξήγησε, το πρόγραμμα στοχεύει στη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και οι προϋποθέσεις συμμετοχής σε αυτό είναι αντίστοιχες με αυτές που είχαν τεθεί στο πρόγραμμα για την εστίαση, δηλαδή «να υπάρχει μείωση τζίρου της τάξης του 30% και φυσικά οι επιχειρήσεις να απασχολούν, τουλάχιστον, έναν εργαζόμενο».

«[Π]ρόκειται για μια ακόμα έμπρακτη αναγνώριση και στήριξη ενός κλάδου ο οποίος χτυπήθηκε περισσότερο από άλλους το δεκαεξάμηνο της πανδημίας και ο οποίος πρέπει πια να κάνει γρήγορα τα βήματά του προς την κανονικότητα αλλά για να το κάνει αυτό χρειάζεται κεφάλαιο κίνησης», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην επίσημη ενεργοποίηση της Κοινής Ψηφιακής Πύλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Covid. «Η Ελλάδα είναι μια από τις 7 χώρες που βρίσκεται στο πρώτο κύμα ένταξης στην Ψηφιακή Πλατφόρμα, το οποίο σημαίνει ότι από σήμερα οι Έλληνες πολίτες μπορούν να εκδίδουν το δικό τους Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό. Και βέβαια έχουμε εξασφαλίσει τη διαλειτουργικότητα με αυτές τις χώρες έτσι ώστε η πληροφορία η οποία εμπεριέχεται στο Πιστοποιητικό -δηλαδή αν έχεις εμβολιαστεί, πότε και με πόσες δόσεις ή αν έχεις αρρωστήσει ή αν έχεις αρνητικό τεστ- να μοιράζεται με πολύ μεγάλη ευκολία στις πύλες εισόδου, έτσι ώστε να μπορούμε να δεχόμαστε επισκέπτες στην πατρίδα μας χωρίς πρόσθετους περιορισμούς», επισήμανε ο ίδιος.

«Ήταν μια ιδέα η οποία ξεκίνησε από εμάς στις αρχές Ιανουαρίου. Δεν ήταν καθόλου προφανές ότι θα προφταίναμε να την υλοποιήσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Συνήθως για να εκδοθεί ένας ευρωπαϊκός κανονισμός χρειάζονται χρόνια. Εδώ αρκέστηκαν, μόλις, δύο μήνες για να μπορέσει να γίνει πραγματικότητα. Και σίγουρα είναι πολύ σημαντικό ενόψει της τουριστικής περιόδου», κατέληξε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top