ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΔΙΑΚΟΠΕΣ: Πανικός για ξενοδοχεία τον κατακλυσμό - Προσφορές της τελευταίας στιγμής

ΚΥΠΡΟΣ - ΔΙΑΚΟΠΕΣ: Πανικός για ξενοδοχεία τον κατακλυσμό - Προσφορές της τελευταίας στιγμής

Βρισκόμαστε μόλις λίγες ημέρες πριν από το τριήμερο του Κατακλυσμού (Αγίου Πνεύματος) με τις εξορμήσεις για ολιγοήμερες διακοπές -κυρίως παραλιακά- να έχουν την τιμητική τους. 

Η αργία της Δευτέρας παραδοσιακά προδιαθέτει την 'επίσημη' έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών, με χιλιάδες συμπατριώτες μας να προχωρούν είτε από την Παρασκευή, είτε από το Σάββατο στη μεγάλη έξοδο από την πόλη. Τη μερίδα του λέοντος καταλαμβάνουν τα παράλια, αφού ο υδράργυρος προδιαθέτει για καυτό καλοκαίρι με τη θερμοκρασία να είναι μόνο ένας από τους λόγους του παροξυσμού που επικρατεί. 

Δεν είναι άλλωστε μυστικό πως τα συνεχόμενα αυστηρά περιοριστικά μέτρα των τελευταίων μηνών έχουν επιφέρει και ψυχολογική κόπωση στις τάξεις των Κυπρίων που ψάχνουν 'απεγνωσμένα' τρόπους να ξεφύγουν από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Η αποκλιμάκωση μεγάλης μάζας των μέτρων έχει δημιουργήσει ένα κλίμα ευφορίας, το οποίο υποβοηθείται και από τα επιχορηγημένα σχέδια του Υφυπουργείου Τουρισμού. 

Όλο αυτό το κράμα έχει σπρώξει πάρα πολλούς συμπατριώτες μας στον εσωτερικό τουρισμό, με το αίσθημα φυσικά της ασφάλειας (λόγω επιδημιολογικών δεδομένων αλλά και κυρίως το γεγονός ότι βρίσκεσαι στα πάτρια εδάφη) να λειτουργεί ευεργετικά προς αυτή την κατεύθυνση. 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΚΥΠΡΟΣ - ΔΙΑΚΟΠΕΣ: Πρωταρά και Αγία Νάπα τον Ιούνιο με κάτω από 60€ - 53 ξενοδοχεία για όλα τα γούστα

Ακόμη και το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, που αποτελεί ίσως πρόγευση του τι θ'ακολουθήσει, χιλιάδες Κύπριοι επέλεξαν ξενοδοχειακές μονάδες και καταλύματα σε ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου, Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο ενώ όσοι δεν μερίμνησαν εγκαίρως... τρέχουν και δε φτάνουν. 

Το μεσογειακό ταμπεραμέντο μας κάνει να κινούμαστε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή με όσους δεν προχώρησαν για τον ένα ή τον άλλο λόγο σε κάποια κράτηση να προσπαθούν να βρουν δωμάτιο την υστάτη. Ομολογουμένως η πληρότητα των ξενοδοχείων θα χτυπήσει 'κόκκινο' το ερχόμενο τριήμερο με τα καταλύματα να θυμίζουν... παλιές καλές εποχές.

Το σχέδιο επιδότησης διαμονής του Υφυπουργείου Τουρισμού έχει γίνει ανάρπαστο με τους συμπατριώτες μας να προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν στο έπακρο, κάνοντας κρατήσεις σε τετράστερα και πεντάστερα ξενοδοχεία σε πολύ προσιτές τιμές. 

Φυσικά, η προδιαγραφόμενη μαζική έξοδος ώθησε πάρα πολλά από τα ξενοδοχεία να 'εξαιρέσουν' το συγκεκριμένο τριήμερο από τις επιλογές του σχεδίου και αυτό αφού θεωρούσαν πως θα έφταναν σε μεγάλο ποσοστό πληρότητας ακόμη και με τις κανονικές τους τιμές. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top