ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αυτά τα μπόνους θα πάρουν οι εμβολιασμένοι - Μοιράζει δώρα το Υπουργικό

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αυτά τα μπόνους θα πάρουν οι εμβολιασμένοι - Μοιράζει δώρα το Υπουργικό

Με την επιδημιολογική εικόνα να έχει 'τσαλακωθεί' την τελευταία εβδομάδα, την αυξητική τάση των περιστατικών και νοσηλειών να συνεχίζει και την ινδική μετάλλαξη να βρίσκεται ήδη στην κοινότητα ειδικοί επιστήμονες και Κυβέρνηση προσπαθούν εναγωνίως να εκπονήσουν το σχέδιο δράσης που θα σταματήσει τη διασπορά.

Έχοντας καταστήσει σαφές πως δεν πρόκειται να υπάρξει αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων με πρωταρχικό στόχο και σκοπό την προστασία της οικονομίας, το ενδιαφέρον στρέφεται στο εμβολιαστικό πλάνο με τους εμπλεκόμενους να προσπαθούν να συντάξουν λίστα με κίνητρα και... αντί-κίνητρα πείθοντας -έστω- μερίδα του κόσμου που δεν εντάχθηκε στο πλάνο να εμβολιαστεί. 

Του Ανδρέα Κόκκινου

Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ το μοντέλο Ελλάδας -που προσφέρει μέχρι και οικονομικά ανταλλάγματα σε όσους εμβολιάζονται- δεν προκρίθηκε στη σύσκεψη που έλαβε χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο (Δευτέρα 28/6) με την επιστημονική συμβουλευτική ομάδα αλλά και μέλη της Κυβέρνησης να προσπαθούν να βρουν εναλλακτικούς τρόπους και κίνητρα για την επανεκκίνηση του εμβολιαστικού πλάνου. 

Το γράψε-σβήσε συνεχίζεται με αμείωτη ένταση στο Προεδρικό, εμείς όμως θα σας παραθέσουμε όλα τα μπόνους-κίνητρα που τέθηκαν επί τάπητος και συγκεντρώνουν τις δικές τους πιθανότητες επαλήθευσης.

Πρώτο και καλύτερο -και με σύσταση του ίδιου του απερχόμενου Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου- είναι η επαναφορά της χρήσης SafePass (ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους που παρατηρείται συνωστισμός/συγχρωτισμός) αφού εικάζεται από τα πρώτα αποτελέσματα πως το κοινό έχει χαλαρώσει επικίνδυνα, δημιουργώντας εστίες μετάδοασης σε τέτοιους χώρους. 

Εν συνεχεία τεράστια ήταν η συζήτηση γύρω από το θέμα των δωρεάν ράπιντ τεστ και την ενδεχόμενη κατάργηση του. Η θέση του Υπουργείου Υγείας είναι επί της ουσίας ότι από τη στιγμή που παρέχεται σε όλους τους πολίτες η δυνατότητα εμβολιασμού -και μάλιστα δωρεάν- δε συντρέχει λόγος πλέον να αναλώνεται ένα τόσο μεγάλο κονδύλι για να πραγματοποιούνται χιλιάδες δωρεάν τεστ καθημερινά.

Μάλιστα σε συνάρτηση με την επαναφορά του SafePass που αναφέραμε προηγουμένως, κάτι τέτοιο δημιουργεί αυτόματα την ανάγκη είτε κάποιος να σπεύσει για εμβολιασμό, είτε να επωμίζεται ένα σημαντικό κόστος σε εβδομαδιαία βάση για σκοπούς εργασίας ή ακόμη και μετάβασης σε χώρους εστίασης ή διασκέδασης. 

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας για εμβολιασμένους (κάτι που θα αφορά φυσικά μόνο τους εξωτερικούς χώρους) όμως γίνονται δεύτερες σκέψεις κατά πόσο μια τέτοια απόφαση θα έχει πρακτική εφαρμογή καθώς ο έλεγχος καθίσταται αυτόματα σχεδόν αδύνατος. 

Όσον αφορά μπόνους εμβολιασμένων, έπεσαν στο τραπέζι τόσο η χορήγηση έξτρα άδειας το χρόνο σε εργαζόμενους που εμβολιάστηκαν ενώ στη συνέχεια αφού ο στόχος ήταν οι μικρότερες ηλικίες υπήρξε και σύσταση για μεγαλύτερη άδεια σε στρατιώτες και εθνοφρουρούς που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα εμβολιασμού, δίνοντας έτσι άλλο ένα έξτρα κίνητρο. 

Υπενθυμίζουμε πως σήμερα (Τετάρτη 30/6) συνέρχεται διυπουργική επιτροπή -παρουσία 6 υπουργών- για τον τελικό καταρτισμό της λίστας που θα περιλαμβάνει τα κίνητρα και τα μπόνους εμβολιασμένων, τα οποία θα παρουσιαστούν ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Παρασκευή (2/7) στις 7 το απόγευμα.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top