ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Αβραάμ Ηλία: Η νόσος Minsk που επηρεάζει τα παιδιά μετά από Κορωνοϊό – Πότε εμφανίζεται

Δρ. Αβραάμ Ηλία: Η νόσος Minsk που επηρεάζει τα παιδιά μετά από Κορωνοϊό – Πότε εμφανίζεται

strong>Είναι αναντίρρητο το γεγονός ότι ο κορωνοϊός δεν επιλέγει προς τα που θα κατευθυνθεί αλλά ούτε και ποιες ηλικίες θα επηρεάσει. Αρκετά είναι τα περιστατικά παιδιών που νοσηλεύτηκαν με κορωνοϊό στο Μακάρειο Νοσοκομείο ηλικίας 7 ημερών μέχρι 15 ετών.

Μπορεί τα παιδιά να μην νοσούν βαριά από τον κορωνοϊό, όμως υπάρχουν σοβαρές επιπλοκές μετά το πέρας της νόσου του covid-19.

Συγκεκριμένα 100 παιδιά νοσηλεύτηκαν με κορωνοϊό εμφανίζοντας κύρια ως συμπτωματολογία πυρετό, ανορεξία, νωθρότητα και ενίοτε βήχα.

Ο Αβραάμ Ηλία, Διευθυντής του παιδιατρικού τμήματος του Μακάρειου Νοσοκομείου, μίλησε στο ΡΙΚ, στη εκπομπή «Πρώτη Ενημέρωση», κάνοντας λόγο για τη σοβαρή επιπλοκή της νόσου covid-19  που παρατηρείται στον παιδικό πληθυσμό, η οποία ονομάζεται πολυφλεγμονώδες σύνδρομο, Minsk.

«Νοσηλεύτηκαν γύρω στα 100 παιδιά με κορωνοϊό ηλικίας 7 ημερών μέχρι 15 ετών. Η κύρια συμπτωματολογία που παρουσιάζουν τα παιδιά είναι κυρίως πυρετός, ανορεξία, νωθρότητα και ενίοτε βήχας», ανέφερε ο Διευθυντής του παιδιατρικού τμήματος του Μακάρειου νοσοκομείου.

«Κανένα παιδί δεν είχε σοβαρή συμπτωματολογία με το αναπνευστικό σε αντίθεση με τους ενήλικες. Κανένα παιδί δεν χρειάστηκε να πάρει οξυγόνο», πρόσθεσε.

«Η πιο σοβαρή επιπλοκή που μπορεί να παρατηρηθεί  στον παιδικό πληθυσμό μετά από νόσο covid είναι το πολυφλεγμονώδες σύνδρομο το Minsk το οποίο παρατηρείται σε μια συχνότητα 1 στα 160 παιδιά»

Συνεχίζοντας, εξήγησε πως η νόσος αυτή ήταν γνωστή ως Kawasaki ενώ τώρα μετονομάστηκε σε πολυφλεγμονώδες σύνδρομο, Minsk, το οποίο φαίνεται να έχει άμεση σχέση με τη νόσο covid-19 αφού παρατηρείται 2-6 εβδομάδες μετά από τη νόσηση του παιδιού με covid.

«Από την έναρξη της πανδημίας έχουμε νοσηλεύσει 9 παιδιά με αυτό το σύνδρομο από τα οποία τα 4 είχαν σοβαρή συμπτωματολογία και χρειάστηκε να παραμείνουν για αρκετές μέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας», τόνισε ο κύριος Αβραάμ Ηλία.

«Η κύρια επιπλοκή του συνδρόμου αυτού είναι στη στεφανιαία αρτηρία που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά ανευρίσματα. Η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία αυτών των περιστατικών έχει πολύ μεγάλη σημασία», επισήμανε.

Καταλήγοντας ανέφερε πως εδώ και 2 εβδομάδες δεν νοσηλεύτηκε παιδί με Minsk όπως αναμένεται να υπάρξουν τέτοια περιστατικά μέσα στις επόμενες εβδομάδες αφού η δραστηριότητα του ιού στα παιδιά αυτή την περίοδο είναι αυξημένη.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top