ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναλαμβάνουν τα ηνία οι νέοι υπουργοί – Δείτε ζωντανά την τελετή -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αναλαμβάνουν τα ηνία οι νέοι υπουργοί – Δείτε ζωντανά την τελετή -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η τελετή διαβεβαίωσης δύο νέων μελών του Υπουργικού Συμβουλίου και της επικοινωνιακής ομάδας της κυβέρνησης.


Η Στέφη Δράκου αναλαμβάνει τα ηνία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης σε αντικατάσταση της Έμιλυ Γιολίτη και ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας αναλαμβάνει το Υπουργείο Υγείας σε αντικατάσταση του Κωνσταντίνου Ιωάννου.


Νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Μάριος Πελεκάνος, η Νιόβη Παρισσινού Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, ενώ νέος Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου ο Ανδρέας Ιωσήφ. Αντικαθιστούν τον Κυριάκο Κούσιο, τον Παναγιώτη Σεντώνα και τον Βίκτωρα Παπαδόπουλο αντίστοιχα.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προέβη σε σχετική δήλωση στον διορισμό των νέων υπουργών λέγοντας ότι «θα πρέπει να ομολογήσω πως προχωρώ στην αναδιάταξη. Είναι με λύπη που το κάνω αυτό, γιατί αποχωρίζομαι καταξιωμένους συνεργάτες. Νιώθω την ανάγκη και δημόσια να ευχαριστήσω τον Υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου, που πέτυχε τον στόχο του ΓεΣΥ, που ήταν μια από τις σημαντικότερες καινοτομίες. Ευχαριστίες απευθύνω και προς την κα. Έμιλυ Γιολίτη. Ευχαριστώ τον φίλο μου Κυριάκο Κούσιο, ο οποίος με ήθος και εντιμότητα υπηρέτησε. Το πιο σημαντικό είναι ότι αποχωρεί με την ίδια αξιοπρέπεια που ήρθε. Κατά την επιλογή των νέων μελών της Κυβέρνησης δεν παραγνωρίστηκε το γυναικείο φύλο. Για πρώτη φορά συμμετέχουν πέντε καταξιωμένες γυναίκες. Σας συγχαίρω και σας εύχομαι κάθε επιτυχία στα αξιώματα που αναλαμβάνετε».  

Έπειτα ο ΠτΔ έκανε ένα σύντομο απολογισμό με αφορμή τη συμπλήρωση των οκτώ χρόνων από την ανάληψη της Προεδρίας.

Δείτε ζωντανά την τελετή:

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top